fbpx

Simona Halep, locul 1 WTA, și Caroline Wozniacki, locul 2, vor juca sâmbătă, de la ora 10:00, în finala Australian Open 2018. 

Finala Australian Open 2018 va fi una extrem de intensă și tensionată pentru cele două jucătoare. Atât Halep, cât și Wozniacki, se află în fața unui moment important.

Câștigătoarea acestui meci va fi, de luni, numărul 1 WTA. Simona Halep a devenit numărul 1 WTA pe 9 octombrie 2017, în timp ce Wozniacki poate redeveni numărul 1 WTA după șase ani, aceasta fiind cea mai mare distanță din istorie, depășind-o pe Serena. La startul Australian Open, Simona Halep avea 6.425 de puncte, în timp Wozniacki avea 6.095 de puncte.

Numai două dintre cele șapte jucătoare care au ajuns până în momentul de față pe primul loc fără să câștige un Grand Slam au izbutit să ia ulterior un trofeu, Kim Clijsters (4) și Amelie Mauresmo (2). Jelena Jankovici, Dinara Safina, Caroline Wozniacki, Karolina Pliskova și Simona Halep sunt cele care nu au reușit să câștige un Mare Șlem, deși au fost numărul 1 mondial. Safina, retrasă, a pierdut trei finale, Wozniacki și Halep câte două, iar Jankovici și Pliskova câte una.

PRIMUL TURNEU DE GRAND SLAM

Niciuna dintre cele două jucătoare nu a câștigat vreun turneu de Grand Slam. Astfel, sâmbătă, Simona Halep sau Caroline Wozniacki își va adăuga în palmares cel mai important trofeu.

Simona Halep are două finale de Grand Slam, ambele la Roland Garros. Jucătoarea noastră a pierdut în 2014 contra Mariei Sharapova, iar în 2017 a fost învinsă de Jelena Ostapenko.

Caroline Wozniacki are și ea două finale pierdute. În 2009 a pierdut la US Opne contra lui Kim Clijsters, iar în 2014 a fost învinsă de Serena Williams.


Sursa: http://www.gsp.ro/sporturi/tenis/simona-halep-caroline-wozniacki-meci-de-foc-in-finala-australian-open-locul-1-wta-se-decide-la-melbourne-531212.html

Like it? Share with your friends!

0 Comments

Forza România
test