fbpx

Ne afirmăm ca țară în rândul celor mai mari competiții din lumea sportului, acolo unde reușim să aducem oameni ale căror performanțe ne păstrează locul în topul clasamentelor. Despre Jocurile Olimpice din anul acesta și Campionatele Mondiale, amintim cu stimă de câteva nume ce s-au întors acasă cu victoria în sânge, cât și în mână, medaliile lor fiind dovada muncii depuse de-a lungul timpului. Cât despre trecutul României când vorbim despre sport, este inevitabil să nu ne răsară în minte nume celebre, renumite datorită victoriilor, premiilor câștigate. Care sunt românii ce au purtat numele țării dincolo de granițe, făcându-ne mândrii de naționalitatea noastră?

Din inimă, către jocul imbatabil al sportului

Când vorbim despre o pasiune, indiferent care ar fi aceea, un lucru este cert și anume că este necesară o doză existențială de entuziasm, putere, curaj și voință. O astfel de doză este nelipsită din lumea sportului, din lumea celor ce zi de zi concurează nu numai cu participanți de pe tot globul, ci chiar cu persoana proprie. Concurența nu se bazează doar pe relația dintre sportiv și adversar, ci și cu sinele. Fiecare sportiv trebuie să își depășească propria condiție, astfel, să reușească să obțină performanțe inegalabile. Despre asta vorbim atunci când ne amintim de sportivii României, care au ajuns la victorii câștigate doar prin muncă, dar și depășirea forțelor proprii. Iar un asemenea lucru este pur și simplu de admirat. Renumiți peste granițele țării și admirați de sportivi din întreaga lume, astăzi ne mândrim cu câteva nume, nume care luptă din dragoste pentru sport.

Se spune că perfecțiunea nu există, iar cei ce o ating, de cele mai multe ori se înșală. Însă, noi putem afirma că există un om, ce a reușit să obțină performanța absolută a unui 10 PERFECT! Renumită și recunoscută pentru o notă perfectă de zece, Nadia Comăneci își împărtășește cunoștințele despre gimnastică în SUA, purtând o inimă de român. Istoria gimnatisicii românești a fost scrisă de către marea gimnastă, acumulând nota maximă la Montreal, în anul 1976.

Cum bărbații nu lipsesc din niciun domeniu, ei bine, este inevitabil să nu îl enunțăm pe Marian Drăgulescu, ale cărui exerciții executate perfect, l-au adus la cele mai înalte performanțe din gimnastică. Odată cu Campionatele Mondiale din 2004, acesta a câștigat patru medalii de aur, devenind un posibil puternic adversar la Jocurile Olimpice din același an. A reușit să câștige medelii de bronz și argint, de asemenea, câștigând bronzul cu echipa sa.

Cât despre tenis, un nume de femeie strălucește de câțiva ani printre marii jucători ai lumii. Simona Halep se clasa în perioada anilor 2017-2019 pe primul loc în clasamentul mondial WTA. De astfel, a adus României două titluri de Grand Slam, atingând performanțe uluitoare ca cea mai bună jucătoare de tenis a țării.

Fotbalul a scris pagini de istorie odată cu jucători precum Hagi și Popescu, ce au condus echipa României către cele mai mari victorii din lumea fotbalului, victorii ce au rămas celebre de-a lungul timpului. Amintim și de gimnaști precum Cătălina Ponor, Larisa Iordache și de câștigătorii medaliilor de la JO 2020: Ana Maria Brânză, Simona Radiș și Ancuța Bodnar. 


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.