fbpx

Sportul românesc ne aduce în față nume remarcabile, ce au reușit să obțină performanțe imbatabile de-a lungul timpului. Fie că vorbim de fotbal, gimnastică sau tenis, fiecare domeniu își are proprii oameni, ce și-au câștigat respectul unei întregi națiuni datorită victoriilor aduse țării. Însă, astăzi aducem în discuție pe unul dintre cei mai cunoscuți sportivi ai României, și anume, pe Simona Halep. Pasionată de lumea tenisului, a dăruit tot ce avea mai bun acestui sport încă de la o vârstă fragedă, pe cand era doar un copil. Prin muncă, voință și devotament, a reușit să obțină respectul atât al țării, cât și pe cel de peste granițe. 

Simona Halep s-a născut pe 27 septembrie 1991 la Constanţa, într-o familie de aromâni. Copilăria și-a petrecut-o cu părinții ei, Stere și Stania, iar vacanțele și le petrecea uneori la bunicii săi, din partea tatălui, la Stejaru,  Tulcea. Începuturile Simonei în lumea tenisului sunt vagi, dar povestite cu foarte multă dragoste și pasiune. Copil fiind, a intrat pentru prima dată pe terenul de tenis cu o rachetă Junior în mână, chiar pe terenul pe care se antrena și fratele ei, însă să fie oare curiozitatea sau chemare pasiunii cea care a făcut-o pe Simona să ia racheta de tenis în mână și să intre pe teren alături de fratele său? Se pare că toate lucrurile au dat roade deoarece, nu a trecut mult până când a fost văzută de profesorul de sport Ion Stan de la Liceul Economic. Cu toate acestea, însuși profesorul a recunoscut că după el au urmat mulți antrenori pe care i-a avut Simona, vrând chiar să-i menționeze și să aprecieze munca, dedicare și iubirea pe care au folosit-o pentru a o antrena pe Simona. Unii dintre ei ar fi: Nicuşor Ene, Daniel Dragu, Liviu Panait şi Radu Popescu. 

Totuși, să nu uităm cariera remarcabilă a Simonei pe care a avut-o din 2008 până în prezent:

– 2008: titlu la Roland Garros: Simona a început anul jucând finala la Notting Hill, dar a fost învinsă de Arantxa Rus, apoi a trecut de Anastasia Pavlyuchenkova în sferturile de finală ale turneului de junioare de la Australian Open, însă a cedat în semifinale în disputa cu Jessica Moore.

– 2011-2012: intrarea în Top 50: la Australian Open s-a calificat până în turul al treilea, cea mai bună performanță la Melbourne, însă a fost eliminată în turul trei de Agnieszka Radwańska din Polonia, cap de serie și număr 12.

– 2014: locul 2 mondial, prima finală de Grand Slam: Simona a început anul la Sydney Internațional, unde a fost cap de serie numărul 7, însă a fost eliminată în runda inaugurală de americanca Madison Keys, numărul 37 mondial, cu scorul 1-6, 4-6

– 2020: Trei titluri WTA: Halep a câștigat cel de-al 20-lea titlu WTA la Dubai

Așadar, n-ar trebui să fie o mărire că Simona Halep este, într-adevăr, o campioană și o persoană săvârșită cu care ne putem mândri. Inimoasă, iubitoare de copii și înzestrată cu un talent pur, Simona este și, probabil, va rămâne mulți ani în istoria tenisului 


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.