fbpx

De-a lungul anilor, „Regele” fotbalului românesc” a făcut fericiți milioane de fani grație prestațiilor de la naționala României, dar și de la echipele de club. Meciurile memorabile reușite de naționala condusă de Hagi la CM 1994, CM 1998 și EURO 2000 i-au scos pe fanii „tricolorilor” pe străzi. 

GHEORGHE HAGI, CAMPION CU VIITORUL, DUPĂ 8 ANI DE LA ÎNFIINȚARE!

Acum, Hagi conduce unul dintre cele mai importante proiecte din fotbalul românesc, Academia Hagi. În 2017 a devenit campion cu Viitorul, la 8 ani de la înființarea academiei. În plus, a fost desemnat antrenorul anului 2017 în ancheta Gazetei Sporturilor. 

CARIERA LUI HAGI 

  • Hagi și-a început cariera la Farul Constanța, în 1982. A urmat transferul la Sportul și ulterior a ajuns la Steaua, pentru care a debutat cu gol, în Supercupa Europei. 
  • În 1990, Real Madrid a plătit 4 milioane de dolari, un record la acea vreme, iar Hagi ajungea în capitala Spaniei, unde a jucat doi ani. 
  • Ulterior, a fost adus de Mircea Lucescu la Brescia, iar după Campionatul Mondial din SUA a ajuns la Barcelona, unde a jucat doi ani. 
  • Cea mai bună perioadă din cariera lui Hagi a fost la Galatasaray, el fiind și acum extrem de iubit de turci. A evoluat pentru Galatasaray în perioada 1996-2001, jucînd în 167 de partide şi marcând 79 de goluri în toate competiţiile. 
  • Alături de Galatasaray, Hagi a câştigat, ca jucător, 4 titluri de campion (1997, 1998, 1999 şi 2000) şi două Cupe (1999 şi 2000). De asemenea, în 2000, alături de Galatasaray, a cucerit Cupa UEFA şi Supercupa Europei. 

La națională, Hagi a jucat între 1983 și 2000, bifînd 125 de meciuri și 35 de goluri, fiind golgeterul all-time. Ca antrenor, Hagi a pregătit naționala României, Galatasaray, Bursaspor, Steaua, Poli Timişoara şi Viitorul. 

10 LUCRURI INEDITE DESPRE GICĂ HAGI 

1. Gică Hagi a absolvit ASE-ul, iar când a jucat la Steaua n-a avut nici un grad, fiind doar un simplu soldat 

2. Gică Hagi e singurul antrenor din istoria modernă a fotbalului românesc, adică după 1946, care a primit naţionala pe mâini, în 2001, fără să mai antreneze vreo echipă de club 

3. În 1993, la 6 km de Constanţa, Gică a fost la un pas de o tragedie, scăpând teafăr după ce s-a răsturnat cu maşina pe câmp. 

4. Elvis, Beatles şi Bob Marley sunt artiştii preferaţi ai lui Gică.

5. Brânză cu roşii este mâncarea preferată a lui Hagi.

6. Obişnuia să îşi taie jambierele şi juca cu picioarele goale în ghete, susţinînd că aşa simte mai bine mingea. 

7. A avut o mare surpriză după retragerea din activitate într-un avion în zbor spre Australia. Pilotul a anunţat că la bord se află fostul mare fotbalist Gică Hagi, iar toată lumea a aplaudat 

8. Există un oraş în Japonia cu numele „Hagi”, care are o populaţie de aproximativ 50.000 de locuitori 

9. Primul cadou primit de ziua sa de care îşi aduce aminte a fost o minge de fotbal din plastic pe care a primit-o de la părinţi când a împlinit 3 ani 

10. Golul său din meciul cu Argentina, de la Campionatul Mondial din 1994, a fost desemnat cel mai frumos gol pe contraatac din istoria competiţiei. 

Ziua de 5 februarie este una importantă în fotbalul mondial. Pe lângă Hagi, alți mari fotbaliști, precum Cristiano Ronaldo, Neymar sau Carlos Tevez își serbează astăzi ziua. 


Sursa: gsp.ro


Like it? Share with your friends!

Forza România
test