fbpx

Râvnită din cele mai vechi timpuri pentru bogățiile ei, Transilvania se transformă destul de repede într-unul dintre cele mai căutate obiective turistice.

Frumusețea peisajelor este cu adevărat spectaculoasă. Peste toate, vestigiile istorice fac diferența față de multe alte zone ale planetei. Aici s-au descoperit cele mai vechi urme plantare din lume ale Omului de Neanderthal  și cele mai vechi rămășițe osoase din Europa ale lui Homo Sapiens. Tot aici, în peștera Coliboaia, avem cele mai vechi picturi rupestre din Europa, contemporane cu cele descoperite în Franța. Nu în ultimul rând, zecile de cetăți dacice și minele antice de aur de la Roșia Montană, Castelul lui Iancu de Hunedoara, apărătorul creștinătății, superbele mănăstiri ortodoxe și cetățile medievale întregesc spectacolul oferit de această minunată parte a României: Transilvania.

Tocmai de aceea, nu este o întâmplare și nici un capriciu să aflăm că cel mai important ghid de călătorii din Lume, Lonely Planet, plasează Transilvania pe poziția UNU în Top 10 cele mai atractive regiuni din lume care ar trebui vizitate în anul 2016.

Fotografiile de mai jos, deși nu pot să spună totul, spun foarte multe.


Citeste mai mult: https://identitatea.ro/transilvania-se-afla-pe-primul-loc-topul-celor-mai-frumoase-regiuni-din-lume/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test