fbpx

Fiecare ar trebui să fie conștient de frumusețea pe care România o emană. O regăsim în fiecare colțișor de pământ, în oameni, cultură și tradiții. Doar trebuie să privim în adevărata profunzime a lucrurilor și să ne bucurăm de fiecare detaliu. Iar astfel, vom înțelege de ce țara aceasta a fost aleasă și denumită drept ,,Grădina Maicii Domnului”. O parte din frumusețile ei pot fi admirate în zilele de vară, atunci gând AuGust zilele. Sigur v-ați dat seama când este ideal să luați țara la pas. Spre unde? Oriunde ați privi!

August este aici în câteva zile și tot ce este de făcut este o listă cu locurile ce merită vizitate. România încântă dintotdeauna prin cultura sa deosebită, ce nu încetează din a suprinde. Tradițiile sunt la orice pas de drum, iar fiecare are ceva original. Pentru a mai învăța câte puțin despre tot ce ne împărtășeste țara, nu rămâne decât să o străbatem în lung și în lat.

O frumoasă poveste începe din Oltenia, se continuă spre Transilvania, merge către Moldova și se oprește în Dobrogea. Odată ce tot acest traseu va fi parcurs, ei bine…veți știi ce înseamnă cu adevărat poporul român. Cum dăm gust zilelor de August? Călătorind prin România cu dorința de a cunoaște, fără a avea o destinație, ci doar nerăbdarea de a mai descoperi ceva, un acel ceva minunat și autentic. Tocmai din acest motiv, ne pornim din josul țării, admirând fiecare frumusețe a locurilor.

Într-o țară așa de frumoasă, cu un trecut așa de glorios, în mijlocul unui popor atât de deștept, cum să nu fie o adevărată religie iubirea de patrie și cum să nu-ți ridici fruntea, ca falnicii strămoși de odinioară, mândru că poți spune: Sunt român!

Alexandru Vlahuţă – scriitor, autor al cărții România Pitorească

Oltenia ne primește cu căldură, și la propriu, fiind deja mijloc de vară. Oricine ar ajunge în această regiune a țării va fi încântat de ospitalitatea oamenilor și de tradițiile lor. Să nu vorbim despre mâncare, care este de-a dreptul delicioasă. Preparatele tradiționale românești sunt o plăcere culinară pentru orice turist.

În Transilvania povestea este despre satul etnografic românesc. Aici se poate observa ce înseamnă și cum se traduce în realitate ,,viața la țară”. Este un tărâm de poveste, definit de frumoasele case tradiționale, de văile brodate cu căpițe de fân și de drumurile pietruite ale satelor. Într-un astfel de loc se poate resimți sentimentul pur românesc.

Către Moldova pașii sunt repezi, călătorind în această deosebită parte a țării, nu vom descoperi decât albastrul unic de Voroneț, care a furat privirile turiștilor din întreaga lume. Papilele gustative se vor îmbăta în aromatica palincă, renumită peste tot în țară. Dialectul se schimbă în regiunea Moldovei, lucru încântător pentru cineva pasionat de frumoasa limbă românească.

Înspre Dobrogea ne lovim de valurile mării, de cheile Dobrogei și de minunatele podgorii de viță-de-vie. Vom gusta vinul românesc și ne vom bucura de gustul unui borș de șalău. Oameni, cultură și tradiție la orice pas, peisaje și imagini spectaculoase oriunde am privi…astfel ne apare Dobrogea în călătoria noastră de-a lungul țării.

Să mai fie un secret că avem o țară frumoasă? Și probabil ,,frumos” este un cuvânt simplu, însă, poate să înglobeze tot ceea ce înseamnă cu adevărat România.


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.