fbpx

Cu siguranță ați vizitat o parte din atracțiile majore ale Transilvaniei și v-ați convins de frumusețea ei. Însă, nu vă doriți să vedeți și mai multe locuri? Probabil timpul reprezintă o problemă în a vă urma planurile și dorințele, dar ce ați spune dacă noi v-am oferi soluția? Undeva, într-o frumoasă zonă din Transilvania, există un loc ce putem spune că ne-a impresionat. De ce? Originalitatea lui este admirabilă, o locație unică în România și care reușește să încânte orice turist ajuns pe teritoriul ei. Astfel, dacă vă doriți să vizități Transilvania și timpul nu vă permite, ce ați spune dacă ați avea posibilitatea să o vedeți într- o singură zi?

Parcul Mini Transilvania

„Mini” nu este o metaforă în acest caz, doearece acest parc este pe cât se poate de real. Unde este localizat? Ei bine, ca să ajungeți la el, trebuie să parcurgeți drumul până la Băile Szejke, localizate în imediata apropiere a orașului Oderheiul Secuiesc. Întins pe o suprafață de 8000 mp, este reprezentat de un muzeu în aer liber, dar un muzeu aparte. Odată ajunși aici, privirile vă vor fi furate de machetele minuscule, ce înfățișează cele mai reprezentative locații, clădiri, castele din Transilvania. Realizate manual, acestea sunt atracția principală a locului, fiind niște opere de artă.

Cu toții știm cât de deosebită este Transilvania la capitolul arhitectură, istorie și cultură. Amintim de castele precum: Bran, Huniazilor, de cetatea Râșnov, de mănăstirea Cârța, de instituții importante, de domnitori precum Vlad Țepeș, toate acestea definesc frumoasa Transilvanie. Iar de astăzi, vor putea fi admirate în miniatură, în acest magnific parc. Spunem de astăzi, pentru că probabil mulți dintre voi acum ați aflat de exisțenta lui, însă, Parcul Mini Transilvania a luat naștere cu multă vreme în urmă. Cum?

De la idee la realitate

Echipa Legendarium al Ținutului Secuiesc și-a dorit să evidențieze cumva deosebita și magnifica arhitectură a regiunii Ardealului, astfel, au dat naștere unui proiect ce să restrângă cele mai semnificative locații și clădiri din zonă. După multă muncă, au reușit să deschidă porțile către una dintre cele mai atractive perle ale turismului românesc. Vizitatorii se pot bucura și admira un Bran în miniatură, ceva ce nu credeam că poate fi posibil. Parcul prezintă peste 80 de machete realizate manual, ce evidențiază atât de bine detaliile clădirilor reale.

Locația este și ea una încântătoare, călătorii bucurându-se de un mediu primitor și extrem de frumos. Una dintre atracțiile principale ale Transilvaniei este Mocănița, trenul pe aburi reprezentativ României. Ce ați spune dacă v-am mărturisi că în parc există o Mocăniță minusculă, ce vă poate plimba de-a lungul locului? Era inevitabil ca această capodoberă să lipsească din magnificul parc.

Pentru cei ce vă doriți să aflați și alte lucruri și să vizități mai mult, parcul dispune și de două muzee: Muzeul Apelor Minerale și Muzeul Porților Secuiești, cum de altfel, este prezentă și o expoziție a etnografului Orban Balazs. Cât pentru copii, a fost amplasat un centru de agrement și un loc de joacă. O vizită aici se va resimți într-un mod aparte, totul fiind uluitor. 


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.