fbpx

România este o țară ce ne încântă cu ale sale diversități, de la evenimente istorice, la cultură, peisaje magnifice și oameni recunoscuți pentru creațiile lor. Cât despre obiectivele turistice ce o conturează, ei bine, sunt o mulțime de locuri fascinante, care mai de care mai frumoase și atractive. Dacă am fi întrebați care locație este cea mai frumoasă din România, cel mai probabil nu am avea un răspuns clar, pentru că fiecare loc își are propria poveste și frumusețe aparte.

După cele mai populare repere turistice, cunoscute de cei mai mulți turiști, atât din țară, cât și de peste granițe, prezentăm câteva curiozități neștiute despre unele dintre cele mai reprezentative locații ale României. Însă, acestea vor fi prezentate din punct de vedere geografic, despre cum s-au remarcat prin caracteristile geologice, geografice și naturale.

Transilvania s-a remarcat de-a lungul timpului datorită poveștii fascinante ale Contelui Dracula, ce a reușit să atragă o mulțime de turiști din toate colțurile lumii. Însă, ce nu știați despre această zonă pitorească a României este faptul că reprezintă cea mai mare depresiune colinară din întrega Europă.

România găzduiește șapte locații de patrimoniu, stabiliate de UNESCO. Acestea sunt reprezentate de: Mănăstirea Hurezi a lui Constantin Brâncoveanu, Delta Dunării, totalitatea bisericilor din lemn ale Maramureșului, satele din Transilvania cu biserici fortificate, Fortăreața Dacică din Apuseni, mănăstirile din Moldova.

Cu o lungime impresionantă de 140 de kilometri, defileul ,,Porțile de Fier” este cel mai lung de pe continent, vizitat anual de sute de turiști. Imaginile deosebite de-a lungul croazierei au impresionat călătorii veniți să admire frumusețea naturală a împrejurimilor.

Construită la o altitudine de 1.800 metri, Mănăstirea Schitu din munții Ceahlău este unicul lăcaș sfânt din lume localizat la o înălțime atât de mare, impresionantă ar spune unii oameni.

Unul dintre cele mai întinse lanțuri de vulcani din Europa se află în Munții Carpați, fiind renumiți atât pentru frumusețea locurilor, dar și pentru minunile geologice și geografice ce au avut loc de-a lungul timpului.

Situat la o altitudine de 1.060 metri, orașul Predeal din Brașov este cel ,,mai înalt oraș” din România. De asemenea, la cea mai mică altitudine, mai exact 4 metri, se află Sulina în județul Tulcea, fiind și cel mai estic oraș al României.

În anul 1856 se construia cea mai veche cale ferată din țară, ce datează și în zilele de astăzi. Aceasta este reprezentată de legătura dintre Caras Severin și județul Timiș.

Cel mai ozonat aer din Europa se află în România, în stațiunea Sovaja, una dintre cele mai frumoase locații etnografice ale țării. Imaginilie pitorești au încântat turiștii, veniți să petreacă un concediu departe de stresul zilnic al orașelor aglomerate.  

Odată ce alegeți să călătoriți prin țara noastră, veți descoperi o varietate de lucruri, de la cele mai simple, la cele mai complexe, multe fiind de-a dreptul admirabile. Mulți mărturisesc cum România și ale sale capodopere sunt o surpriză plăcută pentru majoritatea, tocami din acest motiv, vă împărtășim o parte din secretele ei.


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.