fbpx

Perioada toamnei este o minune peste ale României meleaguri. Odată ce aceasta ajunge pe pământul românesc, fiecare colț de țară se transformă într-un paradis cu totul deosebit. Mulți călători preferă să viziteze România în lunile septembrie-octombrie, tocmai pentru a descoperi frumoasele locații tomnatice. Cum toamna este deja aici și mulți poate își doresc o escapadă de un weekend, vă îndrumăm către cele mai minunate locații, peste care culorile toamnei se revarsă. Tablouri de vis, ce pot fi admirate doar în România! Sunteți curioși să le descoperiți?

Zonele etnografice sunt la mare căutare. De ce? Ei bine, cei mai mulți turiști le preferă pentru liniște, însă, perioada toamnei vine cu o serie de tradiții, care mai de care mai interesante. Iar acest lucru pentru călători este foarte atractiv, putând să se bucure de un pahar de vin proaspăt, de preparatele pentru iarnă și de bucuria pe care sătenii o au în această frumoasă perioadă. Totuși, principalul aspect legat de locațiile etnografice este peisajul divin întâlnit. Tot ce putem spune este că odată ce ajungeți în luna lui octombrie în Transilvania sau Bucovina, vă veți îndrăgosti de imaginile splendide ale toamnei. Aici totul se îmbracă în culori calde, pădurile și câmpurile fiind de o încântare absolută. Aerul are o altă mireasmă, ușor rece și mai proaspătă. Dacă vă doriți să descoperiți o parte din tradiții și cultură, cum de altfel să vă bucurați de câteva zile de liniște, alegeți satul românesc.

Drumeții și aventură
Cei pasionați de munte și de toamnă, stați liniștiti, există și pentru voi locațiile ideale. Deși poate știți deja, România dispune de un bogat lanț montan, cu ale lui perechi de munți cu totul deosebiți. Natura este la orice pas, iar dacă există natură, există și toamnă. Către Munții Bucegi peisajele sunt încântătoare, dominate de un galben aprins al pomilor și văilor adânci. Aburii se ridică printre stânci, iar traseele sunt de o frumusețe nemaivăzută. O escapadă în munți ești perfectă într-un weekend de octombrie. Munții Piatra Craiului nu sunt mai prejos, cei mai mulți aventurieri fiind profund încântați de dificultatea traseului printr chei. Iar peisajele sunt cu totul minunate, peisaje ce pot fi admirate din cele mai înalte puncte, putând să vă bucurați de o priveliște splendidă. Cât despre chei, Cheile Țășnei câștigă primul loc pentru cea mai frumoasă locație de toamnă. Aici culorile tomnatice se revarsă peste orice plantă, căpătând niște nuanțe cu totul deosebite, nuanțele focului, ar spune unii.

Pe apele apusului
Cel mai frumos moment al toamnei este apusul. Mulți caută să privească un astfel de moment și se întreabă care este locația ideală. Ei bine, noi vă răspundem la întrebare. Delta Dunării este de o frumusețe impresionantă în amurg, atunci când cerul capătă culori cu totul magice. O plimbare de-a lungul apei, în liniștea serii, veți putea să vă bucurați de un apus melancolic, de o strălucire mirifică. Imaginile vorbesc de la sine, pe noi reușind să ne cucerească. Ce spuneți, este Delta un colț de paradis?


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.