fbpx

Vara a luat sfârșit și deja ne gândim la o ultimă vacanță, care să ne încarce bateriile pentru timpul ce are să vină. Cum deja aerul rece s-a instalat și marea nu mai este o alegere foarte bună pentru vacanță, propunem 3 locații deosebite pentru sfârșitul verii și începutul toamnei. Trei locuri potrivite pentru oricine, care să ofere o emoție aparte atunci când sunt vizitate. Timpul nu este pierdut, doar trebuie să vă echipați corespunzător pentru aceste zile de început de toamnă și să plecați spre una dintre locațiile pe care vi le propunem. Aveți siguranța că vă veți bucura de peisaje absolut deosebite. 

Munții Bucegi 

mountain landscape in the Bucegi Mountains, Romania

Toamna se lasă ușor peste munți, acolo unde toate văile se îmbracă într-o manta de culori calde. Munții Bucegi sunt de o frumusețe copleșitoare odată ce sezonul toamnei apare. Stâncile brodate de copaci, brazi și plante, capătă nuanțele focului, galbenul fiind culoarea principală. Aventurile pe munte sunt cele mai iubite de către turiști, mai ales în această perioadă a anului, când peisajele sunt de o frumusețe admirabilă. Imaginile pitorești fură privirile și ne fac să ne îndrăgostim de magnificul munte. În Bucegi toamna se lasă destul de târziu, aerul fiind mai rece, însă, puteți profita de de o mică excursie și acum, când toate se lasă în bătaia ușoară a sezonului. Totuși, pregătiți-vă de orice fenomen natural, muntele este de cele mai multe ori imprevizibil. Ploile tomnatice și zăpada de la altitudini mari, vă pot lua prin surprindere. Așadar, echipați-vă corespunzător! 

White Valley in the Bucegi Mountains, Romania

Munții Piatra Craiului 

Vă încurajam în continuare să ajungeți în zonele de munte, pentru că trebuie să știți că aici toamna se lasă altfel. Împrejurimile sunt savuroase, exact cum ați citit, savuroase. Nu ne săturăm din a admită imaginile pitorești ale toamnei, care se revarsă cu atâta nostalgie peste văile munților. Către Piatra Craiului vă veți bucura de de imaginea satului tradițional, către căsuțe brodând poalele munților. Aerul rece și ploile liniștite, crează o atmosferă deosebită în diminețile petrecute la pensiune. Doar imaginați-vă zorii zilei, pe balcon, cu o priveliște de vis…și mirosul cald și aromat al cafelei. Toamna este singura care vă poate oferi o astfel de emoție pură. 

mountain landscape in Piatra Craiului Mountains, Romania

Cheile Țășnei 

Tasnei Gorge protected area in Baile Herculane, Romania

Pentru aventurieri și doritorii de adrenalină, vă încurajam către un traseu în minunatele Chei ale Țășnei. O locație absolut deosebită, unde într-adevăr toamna face minuni. Imaginile vorbesc de la sine, noi cel puțin ne-am îndrăgostit de acest loc. Cât despre traseul ce trebuie parcurs, acesta vă va oferi imagini magnifice asupra văilor, stâncilor și munților. Uneori vi se poate părea îngust drumul, însă, echipați corespunzător și cu doza de adrenalină necesară, veți reuși să ajungeți în poiana stânei. Până aici vă încurajam să admirați imaginile și tot ceea ce toamna poate să facă din aceste deosebite locații de munte. 

Tasnei Gorge protected area in Baile Herculane, Romania.

Nu rămâne de făcut decât să vă bucurați de o ultimă vacanță, pentru că ușor-ușor iarna se apropie și mulți dintre noi vom prefera o vreme de stat acasă. 


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.