fbpx
Tasnei Gorge protected area in Baile Herculane, Romania.

Aventură, peisaje impresionante și plimbări lungi de-a lungul văilor împădurite, astfel arată un traseu pe Cheile Țășnei. Un loc de pe Valea Cernei, unde nu putem să ne bucurăm decât de frumusețea încântătoare a naturii, stâncilor și căilor șerpuite de printre munți. Știți, Grădina Maicii Domnului este România, prin toate aceste locuri cu adevărat fascinante, ce încântă orice turist venit să le admire deosebitul aspect. 

Cheile Țășnei se află la aproximativ 14 kilometri de Băile Herculane, pe Valea Cernei. Aici timpul s-a oprit în loc, un loc în care există doar natura și ale sale minuni, un loc departe de traficul orașelor aglomerate, refugiat în inima munților. Liniște, pace și cântecul păsărilor, al căror glas răsună printre stâncile mărețe, ce au brodat văile împădurite. Cu siguranță veți fi profund impresionați de frumusețea acestor chei, fiind o atracție turistică principală pentru țară. 

În orice anotimp ați ajunge aici, peisajul va fi unul spectaculos. Primăvara aburii se ridică printre ramurile impunătorului Pin Negru de Banat, foarte rar în România. Totul revine la viață, iar astfel, imaginile vor fi definite doar de un verde ce orbește privirile turiștilor. Spre vară aerul rece vă va împrospăta organismul, plimbările vă vor relaxa și vă veți simți pentru câteva momente lipsiți de orice stres și gânduri apăsătoare. Toamna este apogeul cheilor, când totul se îmbracă într-o paletă caldă de nuanțe aprinse, peisajul fiind un joc de combinații de roșu, portocaliu și galben. Un tablou în aer liber, o imagine pitorească absolut superbă, ce cuprinde stâncile mărețe îndreptate spre oglinda cerului și valea brodată de plante înflăcărate. Un amalgam de culori, care vă vor impresiona profund. 

Traseul printre chei nu este deloc greu, fiind unul foarte accesibil și bine organizat. Drumul este destul de drept, nu este nevoie de o hartă pentru a îl străbate. De-a lungul căii, veți merge pe lângă peretele muntelui, unele părți sunt foarte abrupte, nerecomandate celor ce au frică de înălțimi. Veți fi acompaniați de un râu, pe care veți întâlni o mică moară părăsită; o imagine etnografică, din vechile timpuri ale tradiționalismului românesc. Țelul celor care străbat acest traseu este și de a ajunge la stâna din vale, unde veți putea gusta din preparate tradiționale, în mod special din caș, brânza proaspătă și laptele acru cu smântână. Tot drumul durează aproximativ 2 ore, asta dacă mergeți continuu, cu foarte mici pauze. Însă, o astfel de locație merită mai mult din timpul nostru pentru a putea să o admirăm în profunzime. 

În România există foarte multe locații de vis, care să ne ofere paradisul demult dorit. Ei bine…Cheile Țășnei sunt o bucată de rai, la care din fericire, cu toții avem acces. Astfel, vizitați toate aceste locații și așa veți înțelege ce înseamnă Edenul. 


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.