fbpx

România este o țară ce ne încântă cu ale sale diversități, de la evenimente istorice, la cultură, peisaje magnifice și oameni recunoscuți pentru creațiile lor. Cât despre obiectivele turistice ce o conturează, ei bine, sunt o mulțime de locuri fascinante, care mai de care mai frumoase și atractive. Dacă am fi întrebați care locație este cea mai frumoasă din România, cel mai probabil nu am avea un răspuns clar, pentru că fiecare loc își are propria poveste și frumusețe aparte.

După cele mai populare repere turistice, cunoscute de cei mai mulți turiști, atât din țară, cât și de peste granițe, prezentăm câteva curiozități neștiute despre unele dintre cele mai reprezentative locații ale României. Însă, acestea vor fi prezentate din punct de vedere geografic, despre cum s-au remarcat prin caracteristile geologice, geografice și naturale.

Delta Dunării

Delta Dunării este recunoscută pentru frumusețea împrejurimilor sale, pentru enormitatea apei și splendoarea acesteia. Însă, despre aceasta ar trebui să se știe că este unică în lume și nu pentru un singur lucru ce o reprezintă, ci pentru mai multe. Care sunt aspectele ce o diferențiază și o fac unică în toată lumea?

-Delta Dunării este cea mai întinsă zonă compactă de stufăriş de pe Glob  (peste 400.000 ha)
-Delta are cele mai multe canale şi lacuri;
-Aceasta găzduieşte cea mai mare colonie de pelicani din Europa;
-Zona Deltei este regiunea cea mai secetoasă din ţară (se înregistrează anual 400-500 mm precipitaţii, temperatura medie anuală fiind cea mai ridicată din ţară: 10-11°C).

Localitatea Brad

Brad este o localitate, care deţine o colecţie mineralogică populară sub numele de Muzeul Aurului, fiind unicatăîn Europa. A fost fondată cu peste 100 de ani în urmă, iar de-a lungul timpului exponatele au crescut la peste 2.000, provenind din diferite ţări de pe toate continentele. Remarcabile sunt exponatele cu aur nativ, originare din Munţii Metaliferi, localizați în Carpaţii Occidentali.

Cascada Bâlea

Munții Făgăraș găzduiesc cele mai frumoase capodopere ale naturii, printre care și Cascada Bâlea. Aceasta este cea mai mare cascadă în trepte din România, cu o cădere de 60 m. Se află între renumitele vârfuri Negoiu și Moldoveanu, la peste 1.200 m înălțime.

Peştera de la Mânzăleşti

Peştera de la Mânzăleşti, localizată în Subcarpaţii Buzăului, este cea mai mare peşteră din sare de pe continet şi a doua în lume, măsurând o lungime de 1.337 metri. Este traversată de două pâraie şi pe lângă alte atracţii de interes ştiinţific, oferă o diversitate de formaţiuni colorate.

Marea Neagră

Mulți ajugem la malul mării, pe litoralul românesc, însă, câți știați de faptul că Marea Neagră este unică pe Glob? De ce? Ei bine, aceasta conține două straturi de apă, mai exact, un strat de apă dulce de la suprafață, și unul de apă sărată din adâncurile ei.

Ceahlău

Ceahlău este recunoscut drept „muntele sfânt” al tuturor creştinilor, la fel ca muntelui Athos din Grecia.

Copacul cel mai înalt din Europa

În țara noastră regăsim cel mai înalt copac de pe continent și anume un brad, ce se află localizat în Valea Arțagului și măsoară o înălțime de peste 60 de metri. 


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.