fbpx

Dacă ești un pasionat al artei culinare și peștele reprezintă una din plăcerile tale, trebuie să știi că în apele Dunării și ale Mării Negre, sunt găsite câteva exemplare de pești absolut delicioși. Cu siguranță ai auzit de faimosul borș de Deltă. Ei bine…dacă îți dorești să îl prepari și tu, noi îți recomandăm următorul plan, iar în final vei avea parte de un rezultat plăcut.

Așa cum am enunțat deja, în România sunt găsite câteva specii de pești a căror carne este atât gustoasă, dar și destul de rară pe continent. Astfel, pentru e te bucura și de o excursie plăcută, și de niște preparate tradiționale de pește, te invităm în Delta Dunării, tărâmul natural al țării noastre.

Tot ce trebuie să faci este să te echipezi de drum și să te pregătești pentru câteva lecții pe care le vei primi de la dobrogeni: cum să pescuiești, cum să alegi un pește bun și cum să îl pregătești. Astfel, vei putea să îți faci propriul borș de pește, renumitul preparat tradițional al Dunării. Turiști veniți din toate colțurile lumii sunt profund impresionați de gustul aromat al acestui preparat și de asemenea sunt încântați de aspectul deosebit al Deltei.

Care este peștele minune al Deltei?

Unul dintre cei mai buni pești este șalăul. Faimosul exemplar, care poate ajunge la greutăți impresionante, este pescuit în Delta Dunării. Ce spui dacă odată ajuns aici vei putea învăța câte ceva din arta pescuitului? Această practică este originală încă din secolele mult îndepărtate, pe când peștele reprezenta unica hrană pentru oameni. Astăzi, dacă este ales cum se cuvine și este pregătit corespunzător, acesta se transformă într-o adevărată delicatesă.

Delta Dunării este renumită pentru preparatele sale tradiționale cu specific de pește. Cei mai buni și instruiți pescari se află aici, pescari care poartă cu ei rețele autentice, moștenite de la strămoșii noștri. Astfel, pe lângă pescuit, vei putea fura câte ceva din secretele rețelelor culinare, pe care pescarii le păstrează la loc de seamă.

Cu siguranță odată ajuns în Delta Dunării îți vei îmbăta papilele gustative cu cele mai bune și gustoase preparate. Borșul de șalău și crap este renumit în toată țara pentru gustul său aromat, turiștii fiind captivanți de mirosul proaspăt de pește. Dobrogenii sunt oameni primitori, cărora le place să își răsfețe vizitatorii cu cele mai bune mâncăruri și ospitalități. Masa va fi încărcată cu tot felul de mâncăruri de pește, care mai de care mai apetisante. Astfel, vei înțelege ce înseamnă cu adevărat o masă copioasă din Delta Dunării.

Totul se amplifică datorită imaginilor prețioase, care definesc Delta. Un amalgam de culori, vegetație naturală, întinderi de apă în care cerul se oglindește, toate vor crea o atmosferă deosebită și astfel, te vei bucura de un ospăț tradițional românesc, într-un peisaj parcă rupt din basme. Pentru că aceasta este România, țara în care frumosul se vede la orice pas: de la oameni la tradiții și de la locuri la mâncăruri.


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.