fbpx

Mulți dintre români preferă să își petreacă vacanțele cât mai departe de țară, plecând de la premisa că: ,,în afară este mai frumos”. Să fie adevărat că România nu se poate ridica la înaltele așteptări ale poporului? Răspunsul este destul de simplu, un răspuns indirect am putea spune, deoarece ne este oferit de toate acele vizite ale străinilor, străini care aleg să călătorească în România. De ce ar prefera un francez această țară? Probabil pentru că nu este decât un paradis, un paradis conturat de niște locuri de vis, de tradiție și cultură strămoșească. Turismul nu este decât despre locații, ci despre tot ceea ce definește un popor. Vorbim astăzi despre turismul românesc, un turism ce zi de zi încearcă să supraviețuiască. 

Obiective de vis, în locuri de paradis

Dăm startul prin prezentarea unora dintre cele mai renumite locații din țară, locații care se afirmă prin peisaje, natură și originalitate. Oricare colț din România ascunde un adevărat tărâm de poveste, fiecare având un istoric propriu. Ne îndreptăm privirile către Carpați, lanțul muntos românesc, care deține  o serie largă de obiective, care mai de care mai interesante. Astfel de locuri sunt ideale pentru cei ce preferă aventura și adrenalina, cum și acele peisaje parcă desprinse din basm. Munții Făgăraș, Bucegi, Parcul Național Munții Retezat și Piatra Craiului se afirmă printre cei mai vizitați munți din țară. Turismul românesc se mândrește cu aceste deosebite locații montane. Coborâm ușor la vale către orașele de munte, cum și cele de câmpie. Sibiul, Brașovul, Alba Iulia, Clujul, Oradea, Timișoara, Iași…toate își etalează monumentele, clădirile, fiecare având o autenticitate aparte. Dacă privim către trecut, în vizor ne vor apărea cetățile vremurilor demult apuse: Poenari, Bran, Deva, Râșnov, Rupea, Sighișoara, cum de altfel și castelele precum: Peleș, Huniazilor, Palatul de la Iași. De-a lungul graniței se revarsă apă lina a Dunării, purtându-ne din Cazanele Mari, către minunata Deltă. Fără de îndoială România are cu ce se mândri, când vine vorba de obiective turistice.

Cultura și tradiția românească

Despre cultură am putea vorbi în mii de cuvinte, pentru că așa cum spuneam, turismul nu este decât despre locuri, ci și despre cultură și tradiții. Dacă privim de-a lungul timpului, vom observa cum România este accentuată de nume mari din toate domeniile, de la literatură, la medicină, de la inginerie, la artă. Istoria a fost scrisă cu sânge, o istorie glorioasă, dominată de regi și domnitori, care într-un fel sau altul și-a u lăsat amprenta asupra poporului nostru, făcând din acesta o adevărată patrie. Odată ce alegeți turismul din țară, veți cunoaște tot ceea ce înseamnă cu adevărat România. Cât despre tradiții, acestea încă sunt păstrate de către săteni, prin cele mai îndepărtate colțuri ale țării. O frumoasă experiență tradițională românească poate fi trăită în sate precum: Rimetea, Soveja, Moieciu, și prin deosebitele regiuni: Bucovina, Ardeal și Maramureș.

România este o țară încântătoare, dar pe care mulți aleg să o subestimeze. Este țara unde toate frumusețile pământului s-au adunat, o țară ce așteaptă să fie iubită și respectată la adevărata sa valoare. De către cine? De către noi, cei ce o populăm și îi călcăm pământul zi de zi. 


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.