fbpx

Cultură, tradiție și locuri de vis, cam despre asta este turismul din România! Statistica arată că anual granițele țării sunt trecute de mii de turiști străini, veniți să descopere o parte din frumusețile patriei noastre. Însă, dacă privim în “interior”, observăm cum o foarte mare din locuitori preferă vacanțele exotice de peste hotare, acele locații din țări cu mult îndepărtate. De ce mulți români aleg să călătorească în străinătate și nu în România, în ciuda faptului că aici vin atât de mulți călători străini? Probabil pentru că nu cunosc pe deplin ce înseamnă această țară și ce fel de minuni ascunde. Astăzi preferăm să vă îndemnăm să alegeți turismul din România! De ce? Veți afla! 

Anual suntem vizitați de o mulțime de oameni, care nu ne trec hotarele doar o dată, ci revin periodic pentru a se bucura de aerul românesc. Mulți mărturisesc că se întorc pentru locații, alții pentru tradiții, iar o mare parte pentru gastronomie. Cam acestea ar trebui să fie motivele principale pentru care ar ați alege turismul din România. Este adevărat că multe dintre locații își pierd din farmec, însă, dacă am reuși să promovăm corespunzător și să punem pe picioare aceste locuri, am putea să ne bucurăm de niște colțuri de paradis, putem spune. Până atunci, România deține un tărâm de obiective turistice cu totul fascinante. Și nu noi spunem asta, ci toți acei călători ce ne “trec pragul”. 

Locații de vis într-un peisaj de paradis 

Fugim către locuri din Europa pentru a ne bucura de micile plăceri ale vieții, însă, de ce să facem asta când și în țara noastră regăsim locuri cu totul încântătoare? Lista reperelor este lungă, fiecare loc din România fiind fascinant datorită istoricului, peisajelor și oamenilor. Oriunde ați alege să mergeți, aveți certitudinea că vă veți bucura de locuri absolut deosebite. “O țară de care m-am îndrăgostit, la care revin de fiecare dată când pot”, spunea un călător regăsit în zona Transilvaniei. 

O gastronomie bogată și delicioasă

Mai este un secret că avem parte de cele mai bune preparate tradiționale românești? Poate pentru mulți acestea au devenit clasice, însă, pentru turiștii străini sune adevărate delicatese culinare. Sarmalele și preparatele din carne de porc sunt o încântare pentru aceștia, cum de altfel, vinul românesc și vișinata sunt o savoare de excepție. Mulți turiști preferă zonele etnografice, acolo unde pot gusta din mâncarea noastră tradițională românească. 

Cultură la orice pas de lume 

România este țara tradițiilor, obiceiurilor și superstițiilor, iar toate acestea formează frumoasa și bogata cultură românească. Încă din strămoși purtăm anumite tradiții de la o generație la alta, încercând să păstrăm obiceiul românesc. Incantați de portul nostru popular, de dansurile românești, de miturile mistice și de legendele poporului, turiștii caută să descopere cât mai multe informații legate de acestea. Cum? Vizitând și luând România la pas, exact așa cum ar trebui să o facă orice om locuitor al acestei țări. De ce? Pentru a își face cunoscută o altă Românie, o Românie frumoasă, bogată și demnă de respect. Căci, dacă străinii o apreciază, noi de ce nu o putem face? Alege turismul din țara ta și cântă-l peste tot în lume! 


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.