fbpx

Prezent în inima Capitalei, pe cea mai frumoasă stradă din București, Teatrul Odeon este una dintre cele mai vechi și frumoase clădiri ale acestui oraș.

Cu toate că ne aflăm în secolul în care oamenii, în special tinerii, sunt mai mult atrași de tehnologie decât de latura artistică a lucrurilor, teatrul rămâne în topul alegerilor când vine vorba de culturalizarea societății.

În București există multe săli de teatru și de spectacol. Multe dintre ele sunt clădirile – emblemă ale Capitalei, altele sunt locuri noi, create de oameni care trăiesc prin și pentru artă. Multe sunt încărcate de istorie, altele sunt pline de de modernitate.

Teatrul Odeon a fost construit în locul care odinioară, prin secolul al XIX-lea, a aparținut unor familii renumite în societatea românească, cum ar fi Văcărescu, Ghica sau Lahovary. Ulterior, în perioada antebelică a fost construit actualul teatru.

Inițial s-a numit Teatrul Comedia și era urmat de două aripi mari, Hotelul Majestic și un corp de apartamente și magazine. Din 1947 primește denumirea de Teatrul Muncitoresc CFR Giulești, grație noului regim instaurat în România.

În 1974, Sala Comedia a Teatrului Național devine Sala Majestic a Teatrului Giulești. Din 1990 primește denumirea de Teatrul Odeon, denumire sub care este renumit și astăzi.

Teatrul are două săli pregătite să încânte publicul cu cele mai frumoase piese. Sala Majestic, care este una dintre cele mai fastuoase săli de spectacol din întreaga țară, are o capacitate de 300 de locuri și este recunoscută drept singura sală de teatru din Europa cu tavan glisant. Sala Studio, cea de-a doua, este una mult mai modernă. Ea se află la subsolul Teatrului Odeon și are o capacitate destul de mică. Este un loc foarte intim, care favorizează interacțiunea actorilor cu publicul.

În prezent se joacă numeroase piese la ambele săli ale teatrului, iar biletele se pot achiziționa de pe site-ul teatrului. De asemenea, se utilizează regulile în vigoare cu privire la riscul îmbolnăvirii cu coronavirus.

Teatrul Odeon și spectacolele sale au obținut în: 

  1. 1979 – Premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul Internațional de Teatru de la Arezzo;
  2. 1993 – Teatrul Anului;
  3. 1994 – Premiul pentru cel mai bun spectacol în cadrul Festivalului Național de Teatru;
  4. 1995 – Premiul pentru cel mai bun spectacol în cadrul Festivalului Comediei Românești;
  5. 2015 – Premiul Uniter pentru cel mai bun spectacol;

Like it? Share with your friends!

Ioana

Simt că este nevoie să ne cunoștem țara: istoria, tradițiile, meleagurile și oamenii. Eu îmi doresc să ofer o direcție în călătoria spre descoperirea originilor noastre, o perspectivă nouă asupra acestora și mândrie că suntem români.