fbpx

Interese antinaționale țin încă sub obroc istoria acestor meleaguri, și nu numai în ceea ce îi privește pe geto-daci. Despre cultura Cucuteni, cea mai importantă cultură neolitică din Europa, se amintește doar în treacăt în cărțile de istorie, despre descoperirile arheologice de interes mondial din Epoca Pietrei, făcute în România, nu se vorbește aproape deloc în manuale, cultura geto-dacilor este prezentată trunchiat, pentru a da impresia că este una minoră, iar faptele remarcabile ale domnitorilor medievali sunt umbrite de autorii așa-ziși progresiști și corecți politic (cei mai iubiți de media!!!), care se străduie să ne convingă că nu am reprezentat nimic în istorie…

În acest context, este evident pentru orice om inteligent că există, la nivelul forurilor celor mai înalte ale statului român, interdicția de a valorifica istoria națională într-o manieră care să stimuleze mândria națională și patriotismul. Pentru că, altfel, ne-am uni mai ușor, am opune mai multă rezistență. Dar așa, când mulți români trăiesc cu impresia că am fost și suntem un neam de doi bani, care nu a produs aproape nimic remarcabil și a cărui istorie este una a compromisurilor și a trădării, suntem victime sigure și docile ale forțelor care spoliază tot ce se poate în această țară.
Unul dintre lucrurile pe care românii nu îl pot auzi la nicio oră de istorie, fie că vorbim despre școala generală, liceu sau facultatea de istorie, este și acela că, în secolele trecute, TREI IMPERII au  elaborat proiecte de unificare a celor trei țări românești, sub numele DACIA. Desigur, planul lor era să folosească noul stat – DACIA – ca tampon la intersecția cu celelalte forțe care aveau interese în această zonă. Este vorba de Imperiul Țarist, Imperiul Habsburgic și Imperiul Francez prin Napoleon Bonaparte care dorea să îl instaureze rege în… Dacia pe fratele său, Lucian Bonaparte. În cazul celor trei imperii amintite vorbim de o intenție exprimată în documente oficiale. În plus, găsim astfel de preocupări și în interiorul Imperiului Otoman unde, politicieni de rang înalt din Imperiu au lansat, de asemenea, ideea unirii țărilor românești sub numele de Dacia… Aceste planuri vorbesc despre conștiința faptului că românii (așa cum o subliniază multe surse medievale) erau considerați în acea vreme urmașii geto-dacilor.

Citește ma mult: http://www.cunoastelumea.ro/stiai-ca-in-secolele-trecute-trei-imperii-au-vrut-sa-dea-numele-dacia-tarilor-romanesti-unite-tu-ai-fi-de-acord-astazi-cu-o-astfel-de-schimbare-a-numelui/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test