fbpx

Probabil mai cunoscuţi în străinătate decât la noi în ţară, unii români au reuşit să se facă respectaţi prin talentul lor şi să fie exemple pentru multe generaţii din toată lumea. Mai jos vi-i prezentăm pe cei care ne fac mândri ori de câte ori ne reprezintă ţara cu demnitate.

Nadia Comăneci

Nadia Comăneci s-a născut pe 12 noiembrie 1961, în Oneşti, judeţul Bacău, şi a devenit cunoscută după ce a obţinut prima notă de 10 într-un concurs olimpic de gimnastică.

De-a lungul carierei sale a câştigat cinci medalii olimpice de aur, fiind considerată una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX şi una dintre cele mai bune gimnaste din toate timpurile. De asemenea, Nadia este şi primul sportiv român inclus în International Gymnastics Hall of Fame.

Ilie Năstase

Ilie Năstase s-a născut pe 19 iulie 1946 la Bucureşti şi este cel mai cunoscut jucător de tenis din România şi unul dintre cei mai apreciaţi sportivi la nivel mondial. Tenismenul român a reuşit performanţa de a fi numărul unu mondial de două ori consecutiv, în 1972 şi 1973.

Ilie a câştigat în total 60 de titluri la simplu şi la dublu, printre care se numără şi Roland Garros în 1970, US Open în 1972, Roland Garros în 1973,  Wimbledon în 1973 şi US Open în 1975. De asemenea, sportivul român a câştigat de patru ori Turneul Campionilor în anii 1971, 1972, 1973 şi 1975.

Dincolo de jocul său spectaculos, Năstase a devenit cunoscut şi pentru glumele sale din timpul partidelor de tenis oficiale, dar şi pentru folosirea unor tactici agresive, motiv pentru care a primit  porecla de Nasty („Răutăciosul”).

Franţa este una dintre ţările care îl apreciază cel mai mult pe Năstase, acesta primind chiar, în 2009, din partea preşedintelui Nicolas Sarkozy cea mai mare distincţie pe care o acordă statul francez, Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare.

 

Maria Lucia Hohan

Maria Lucia Hohan este poate cel mai cunoscut designer român în străinătate, creaţiile sale vestimentare ajungând să fie purtate de celebrităţi printre care Nicole Scherzinger, Jennifer Lopez, Taylor Swift, Selena Gomez, Maria Menounos , Eva Longoria, Katherine Heigl sau Vanessa Hudgens, la unele dintre cele mai importante evenimente din lume, inclusiv la Premiile Oscar.

Maria a urmat la Paris L’Institutut Superieur Des Arts Applique, secţiunea design textil, pentru ca apoi să lucreze pentru alte branduri, înainte de a-şi lansa propriul brand, MLH, în anul 2004.

Aceasta a vorbit, într-un interviu pentru revista The ONE, despre afacerea sa şi lucrurile nevăzute din spatele unui brand de modă de succes.

„Câteodată e mai important să îţi stabilizezi mica afacere si echipa de lucru, inainte de creatie, desi ar fi ideal ca dezvoltarea celor două să meargă în paralel. Un designer poate avea două trasee viabile după absolvire: fie se angajează într-o echipă de creaţie, având unica responsabilitate de a desena conform viziunii brand-ului, si nu se implică niciodată în administrare, fie îşi creează propriul job şi atunci responsabilităţile sunt foarte mari şi într-o ordine de priorităţi care i-ar uimi poate pe cei din exterior […].

În 2010 am constituit, după foarte multe încercări, o echipă incredibilă de 25 de persoane, plus colaboratori, cu care lucrez în paralel comenzile de export, cererile de atelier, colecţia de rochii de mireasă, colecţia de prêt-à-porter, comenzile de pe magazinul online, colecţia de pantofi şi încă alte câteva proiecte-surpriză. Zilnic, trebuie să verific stadiul fiecărei „linii”, calitatea produselor şi a finisajelor, performanţa lucrătoarelor, corectitudinea tiparelor etc”, povestea Maria Lucia Hohan.

 

Angela Gheorghiu

Soprana Angela Gheorghiu este una dintre cele mai renumite cântăreţe de operă din lume.

Discurile sale au primit nenumărate premii, printre care, Grammy Award, Dyapason D’or, Choc du Monde de la Musique sau USA Critics Award.

Angela Gheorghiu a primit titlul de “Artista Anului” la Premiile Classical Brit în 2001 şi 2010.

Printre reuşitele sale recente se numără roluri în Tosca, pe scena londoneză, Faust, spectacol transmis în direct în cinematografele din întreaga lume, rolul principal în trei producţii din cadul sezonului de transmisii în cinema 2011/2012 al Royal Opera House – Faust, Adriana Lecouvreur şi Tosca – şi invitaţia din partea preşedintelui rus Dmitri Medvedev de a cânta la Gala de redeschidere a Teatrului Balsoi din Moscova, spectacol transmis în direct în cinematografe din toată lumea şi online).

În februarie anul acesta, Angela Gheorghiu a deschis Balul Operei Vieneze, interpretând „Habanera” (Carmen) şi „I Could Have Danced All Night” (My Fair Lady). Soprana a fost acompaniată de Orchestra Operei din Viena dirijată de Georges Pretre.

 

Alina Cojocaru

Alina Cojocaru, în vârstă de 31 de ani, este prim balerină la Royal Ballet, din cadrul Royal Opera House din Londra. La vârsta de 19 devine cea mai tânără prim-balerină a instituţiei londoneze. Recent a primit distincţia de “Balerina deceniului”, la Gala Internaţională de Balet Stars of the 21st Century,  ce a avut loc la Moscova.

 

Radu Teodorescu

Radu Teodorescu  a fost numit de către New York Times, „cel mai bun instructor de fitness din New York”.
Succesul său a venit o dată cu lansarea, în anul 1992, a casetei video Shape your body Workout, realizată în colaborare cu Cindy Crawford – cel mai vandut material video de fitness din lume.

În anul 1996 lansează Radu’s Simply Fit, un bestseller în care explică filozofia din spatele antrenamentelor sale. Pe lista elevilor săi se regăsesc Anthony Quinn, Jennifer Lopez, Faye Dunaway, Jodie Foster sau Robert Redford.


Sursa: http://www.one.ro/lifestyle/people-party/romani-celebri-care-ne-promoveaza-in-strainatate-10236412


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Forza România
test