fbpx

Persoanele care și-au plombat măselele, in urma cu zeci de ani cu plombele din amalgam, asa numitele  „plombe de argint” trebuie sa-și facă de urgentă o programare la medicul stomatolog pentru a scăpa de ele.

Cercetări recente au dezvăluit ca mercurul din compozitiva lor are efecte neuro-toxice, putând sa inducă autism, scleroza multipla, Par­kinson și Alzheimer, scrie csid.ro.

Cu cât mai multe plombe argintii, cu atat mai rau spun specialistii, atra­gand atentia ca mercurul este capabil sa ema­ne vapori toxici chiar si dupa 10 ani de cand si-a facut „cuib” in maselele noastre.

Medicii dentiști spun ca zeci de romani le cer sa ii scape de plombele cu amalgam, de teama ca, in timp pot sa dezvolte probleme la rinichi sau neurologice. Sunt si romani, in special tinerii, care cer îndepărtarea plombelor argintii pentru ca sunt inestetice. Cu toții s-au speriat dupa ce au auzit ca pot fi nocive pentru organism, mai ales ca le poarta de ani buni.

Cat despre toxicitatea acestora, cei din Colegiul Medicilor dentiști spun ca sunt sigure. Au fost insa zeci de oameni care au dezvoltat reacții alergice locale la amalgamul dentar, dar nu s-a demonstrat pana acum ca ar cauza in mod direct boli.

Plombele din amalgam sunt un amestec de mercur lichid si bucăți mici de argint sau alte metale, cum ar fi cupru, staniu si zinc.

Discutiile pe tema „cat de sigur este acest timp de plombe” dureaza de ani. Exista voci care susțin ca absorbția mercurului duce la probleme neurologice si renale.

Amalgamul pe baza de mercur folosit la plombele dentare nu este interzis, dar este folosit cu restrictii in alte state. Astfel, in America, Olanda, Suedia, Danemarca si Germania, nu se utilizeaza in cazul femeilor insarcinate, al copiilor si al persoanelor cu alergii, scrie protv.ro.

De asemenea, cercetări recente arată că aceste plombe ar fi foarte periculoase si in preajma telefoanelor mobile, sau al altor dispozitive electronice care utilizează tehnologia Wifi sau a rețelelor fără fir. Aceste dispozitive se știe ca emit radiații electromagnetice care, pot cauza eliberarea temperata de mercur în organism. Expunerea frecventa la aceste radiații, a celor care au astfel de plombe in gura, este foarte periculoasa deoarece poate provoca diverse boli imunologice si neurologice.

Potrivit Dr. Russel Blaylock, sistemul nervos, imunitar si cardiovascular sunt cele mai afectate de efectele nocive ale expunerii cronice la mercur. Din plombele de amalgam se crează electricitate, care creste eliberarea de vapori de mercur in organism. Când vaporii de mercur intra in sânge aceștia provoca boli foarte periculoase ca Alzeimer sau Parkinson.


Citește mai mult: https://stiinta-mister.ro/daca-aveti-astfel-de-plombe-in-gura-si-folositi-des-telefonul-mobil-sunteti-in-pericol/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test