fbpx

Multe sunt de vizitat în România, însă principalele puncte turistice sunt câteva orașe care nu dezamăgesc niciodată prin splendoarea lor. Printre acestea se enumeră și minunatul oraș de munte și anume Brașovul. O locație minunată pentru aceia îndrăgostiți de puțină aventură și arhitectură veche. 

Brașovul este un oraș care se remarcă prin minunatele peisaje montane, prin locații precum Bran, Râșnov sau satele din Moeciu. Este perfect pentru pasionații de călătorii și care își doresc o vacanță aparte. Este genul de locație ce poate bucura orice fel de turist, astfel că aici veți găsi atât terasele bogate în ambientul muzicii și al momentelor de relaxare, dar și trasee pe munte, prin păduri, pentru aceia ce doriți puțină adrenalină. 

Punctele turistice din acest oraș sunt numeroase. Puteți lua la pas Centrul Vechi, unde veți suprinde clădiri interbelice de o frumusețe aparte, fiecare găzduind câte o terasă, unde puteți servi diverse preparate, atât specifice tradiționale, cât și foarte moderne. Din Centru cu siguranță o să remarcați Vârful Tâmpa, unde puteți ajunge atât pe un traseu bine pregătit, fie cu telecabina. Priveliștea este cu adevărat fascinantă, orașul putând fi admirat de la înălțimi foarte mari. 


Un alt punct de reper este Biserica Neagră, o construcție ce datează încă din anul 1383, arhitectura sa fiind în stil gotic. Este o perlă culturală a României, care se remarcă prin istoricul ei bogat. În apropierea ei se află și Turnul Alb, din incinta căruia Brașovul este văzut opus față de Vârful Tâmpa. Și de aici priveliștea este cu adevărat splendidă. Traseul până la Turn este foarte ușor și poate fi parcurs in circa 35 de minute.

Dacă vă doriți repere cât mai aproape de Centru, nu ratați Cetatea. Cetățuia de pe Strajă este o construcție la înaltă altitudine, traseul fiind de asemena unul ușor, deși veți fi într-o continuă urcare. Se află pe Dealul Melcilor și este înconjurată de păduri, din acest motiv nu poate fi observată din centrul Brașovului. Însă din incinta ei vă veți bucura de un peisaj minunat. 

Încântătoare este Poiana Brașov, unde puteți ajunge atât cu mașina, dar și parcurgând un traseu montan. În timpul rămas liber, Castelul Bran și Cetatea Râșnov sunt cele mai vizitate de către turiști, datorită legendelor și poveștilor ce s-au remarcat de-a lungul trecerii timpului, iar pentru cei mici, Aventura Parc este paradisul jocurilor de adrenalină. 

Pentru cei ce iubesc natura și imaginile pitorești, zonele din Moeciu sunt cu adevărat splendide. Aici veți întâlni numeroase pensiuni, cu oameni primitori și dispuși să vă primească regește. Vă puteți bucura de un grătar la iarbă verde, de plimbări cu ATV-ul și peripeții pe dealurile muntoase. 

Brașovul este doar unul dintre orașele de excepție ale României și este cu adevărat unul de lăudat. Nu vă veți plictisi într-o astfel de locație. 


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.