fbpx

Când vine vorba de turism, România este o țară deosebită, având o mulțime de repere turistice. În fiecare an peste ale graniței hotare trec mii de călători străini, doritori să descopere o parte din frumusețile poporului nostru. Cu desăvârșire, își încântă privirile cu cele mai frumoase peisaje și imagini pitorești, pentru că ne afirmăm prin locuri cu adevărat admirabile. Astfel, am creat un top al celor mai vizitate și căutate orașe de către turiști, care sunt de asemenea și printre cele mai deosebite din perspectiva culturii și imaginilor pe care le oferă.

Sibiu

Primul oraș la mare căutare de către turiști este Sibiul. Localizat în partea centrală a țării, orașul Sibiu este o emblemă pentru România. Clădirile și instituțiile de renume, definesc centrul cultural și istoric, purtând zi de zi amprenta trecutului. Cât despre obiectivele apreciate de către călători, ei bine…în Sibiu nu ar putea să se plictisească. Dumbrava cu Grădina Zoologică și Muzeul Astra, sunt cele mai apreciate pentru diversitatea lor. Muzeul Astra prezintă imaginea amplă a ceea ce a însemnat satul tradițional românesc, de la case, la tradiția locurilor. De asemenea, muzeele culturale sunt deschise tuturor celor ce sunt pasionați de artă și istorie. 

Brașov 

Veritabilul oraș de munte, unde natura se îmbină atât de plăcut cu agitația centrului istoric. Piața Sfatului din Brașov va fi mereu ocupată de către turiști, priveliștea fiind de-a dreptul deosebită. Cel mai atractiv lucru la acest oraș este că dacă alegeți să petreceți doar în centrul lui, veți avea ocazia de a vizita o serie largă de locații. Vârful Tâmpa este la doar aproximativ 1 h și 30 de minute de traseu prin pădure, telecabina fiind disponibilă de asemenea. Poiana Brașov, cum și Cetatea și Turnul Alb, sunt repere accesibile și extrem de frumoase pentru a fi vizitate. Și să nu uităm de Biserica Neagră, una dintre cele mai vizitate locuri din Brașov de către turiștii străini. 

Sighișoara 

Mulți sunt în căutarea trecutului, în căutarea filelor de poveste și istorie, care să le arate câte ceva din ceea ce a însemnat secolul medieval. Ei bine, Cetatea Sighișoara este una dintre cele mai vizitate locații din România, admirată pentru istoric, dar și pentru frumusețea și autenticitatea sa. Un loc plin de viață, definit de culorile vii ale caselor și clădirilor vechi. Călătorii sunt impresionați de legendele cetății, de stilul arhitectural și de oamenii extrem de primitori. O zi în cetate este de-a dreptul magnifică. Cât despre peisaje, odată ajunși în vârful Turnului cu Ceas, veți admira împrejurimile, ce sunt deosebite. Există și câteva legende legate de această capodoperă din interiorul cetății, ce a stârnit curiozitatea multor turiști. 

Fiecare oraș își are propria poveste, călătorii fiind impresionați de tot ceea ce poate oferi o singură locație. Turismul din România începe să se dezvolte și să aducă din ce în ce mai mulți călători dornici să descopere o parte din frumusețile ei. Tot ceea ce putem face este să ne ocupăm ca fiecare locație să fie apreciată și respectată la adevărata sa valoare. Avem o țară frumoasă, cu locuri absolut splendide. Dacă turiștii de peste granițe apreciază diversitatea ei, noi de ce nu o putem face? 


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.