fbpx

Odată cu venirea iernii, vine și dorința oamenilor de a călătorii cât mai mult. Lunile de iarnă sunt un timp superb pentru a vedea și revedea anumite locuri din România, cum ar fi Brașovul, un oraș special care are rol principal în turismul nostru. Atât localizarea sa perfectă pentru zilele friguroase ce vine la pachet cu niște peisaje demne de coperta unei reviste, cât și locurile superbe pe unde ne putem plimba, fac din Brașov un oraș de vis.

Principala atracție a orașului, fie că este vară sau iarnă, rămâne centrul. Piața Sfatului, Biserica Neagră sau Strada Sforii sunt doar câteva dintre punctele cheie de admirat, în special în luna decembrie când este amenajat și Târgul de Crăciun. Însă dacă deja ne-am plictisit să le privim la nesfârșit, ce este de făcut?

Brașovul este plin de poveste, întocmai precum Iașiul sau Bucureștiul. Dacă am fi antrenați în a privi lucrurile cu care ne întâlnim zilnic în esența lor, evidențiind simplitatea, am fi uluiți de frumusețea lor. Astfel, dacă sunteți pasionați de cărți și cultura vintage, vă încurajez să faceți un tur al librăriilor și anticariatelor din zona centrului. Puteți găsi volume extrem de cunoscute la prețuri foarte mici, dar și albume muzicale sau obiecte retro.

Un alt lucru interesant de făcut în zona centrală a Brașovului este să încercați capodoperele culinare specifice zonei. De exemplu, este aproape ilegal să mergeți în Brașov iarna și să nu beți un vin fiert sau o ciocolată caldă în timp ce cutreierați străduțele orașului. De asemenea, brașovenii stau foarte bine la capitolul desert, astfel chiar în Piața Sfatului se găsesc două locuri foarte speciale. Unul dintre ele oferă clătite uriașe cu cel puțin 30 de combinații de arome și gusturi, iar celălalat prepară înghețată artizanală în cornet de kurtos, care va fi la fel de gustoasă chiar și pe frig.

Când ne hotărâm că a venit momentul să plecăm din zona centrală, o altă idee perfectă pentru zilele de iarnă este o călătorie în Poiană. Acolo se poate simți bine oricine: se pot închiria schiuri sau sănii pentru cei care vor să se bucure de zăpadă în mod activ, se pot face plimbări pentru cei care se bucură de ea la nivel admirativ, se poate bea sau mânca și pe pârtie, dar și în restaurantele și terasele din zonă, și nu în ultimul rând, se poate contempla cel mai frumos apus. De asemenea, în drumul spre oraș, vă recomand să opriți în locul ce este recunoscut drept Belvedere, o parcare de unde se observă cea mai frumoasă panoramă a Brașovului, în special pe timp de noapte.

Alt loc recunoscut pentru panorma sa superbă este vârful Tâmpa, unde se poate ajunge fie cu telecabina, fie în drumeție. Pentru o experiență completă și o aventură de neuitat, recomand varianta a doua. Pe platou, la cei 960 de m, există multe locuri pentru fotografii numai bune de păstrat ca amintire sau postat pe social media.

În final, pentru cei dornici de o plimbare mai lungă, un loc cu adevărat magic, este Vulcanul Racoș. Aflat la 70 de km de Brașov pe drumul spre Sighișoara, zona surprinde fostul vulcan, o imagine de-a dreptul inedită, dar și un peisaj superb cu munții Făgăraș. Luați aminte să nu plecați de la vulcan până nu apune soarele, deoarece momentul când acesta pleacă din scenă și apare luna este un spectacol de culori pe care nu vă încurajez să îl ratați. De asemenea, la o aruncătură de băț se află Lacul de Smarald, care pe timp de iarnă este parcă scos din povești.


Like it? Share with your friends!

Ioana

Simt că este nevoie să ne cunoștem țara: istoria, tradițiile, meleagurile și oamenii. Eu îmi doresc să ofer o direcție în călătoria spre descoperirea originilor noastre, o perspectivă nouă asupra acestora și mândrie că suntem români.