fbpx

Istoria țării se rezumă la câteva nume mari în jurul cărora cursul poporului, României, Țării Românești s-a format de-a lungul timpului. Fiecare secol, perioadă de timp își are ca evidență conducători, regi, domnitori și președinți, dacă vorbim de timpurile noi. Însă, dacă privim în ansamblu, nu vom vedea decât cum tot ceea ce suntem în ziua de astăzi, nu se datorează decât acelora ce au luptat ca țara să devină un a tot puternic și fără de pată. Ne întoarcem în timp, la două personalități, care s-au născut pentru România și ce au dat dovadă de devotament suprem asupra țării pe care astăzi o populăm. Pronunțăm cu respect deplin și mulțumire infinită două nume: Regele Ferdinand și Regina Maria.

Născuți pentru îndeplinirea unui destin

Se afirmă că atât Regele Ferdinand, cât și Regina Maria își aveau destinul demult scris, încă de când nu s-ar fi născut. Se știa că aceștia vor lupta pentru îndeplinirea unor sarcini majore, că vor fi conducători implicați cu totul în țara lor. Însă, ironia este aceea că…un rege neamț și o regină englezoaică, au dat tot ce aveau mai scump pentru o Românie. Iar noi, românii de rând, iubitorii gloriei și victoriei, abia dacă mai știm cine au fost acest cuplu regesc din anii 1870. Cărțile de istorie aduc în ceață numele lor, iar mulți abia dacă le mai recunosc. Trăim într-un popor reunit după înfrângeri cumplite, războaie și lupte crâncene, însă, știați ce impact a avut prezența celor doi regi în toată povestea unirii României? Știați că datorită educației Regelui Ferdinand și Reginei Maria, s-a construit proiectul Unirii? Scopul celor ce i-au educat și crescut a fost clar, ca cei doi să conducă țara. Ei bine…au reușit, implicându-se cu totul în formarea unei Românii, ce astăzi…o lăudăm, negăm…

Rege Soldat și Regină Infirmieră

Probabil cel mai mare act de devotament deplin și dăruire pentru țară este rolul pe care cei doi regi și l-au asumat în una din cea mai crâncenă perioadă a țării. Regele Ferdinand, cu tot cu al său titlu în stat, a luptat pe front cu zilele, iar în timpul liber se dăruia cu totul responsabilităților de rege. Cât despre Regina Maria, mulți jignesc postura de femeie, subestimând puterea acesteia, însă, curajul pe care Regina Maria l-a demonstrat în timpul războiului nu își are egal. Infirmieră pe front, avea grijă de bolnavi, de cei ce ajungeau în stare critică și îi veghea pe aceia ce își aveau sfârșitul aproape. Negocia medicamentația cu Rusia și îndura ploile, viscolul și nămolul frontului. Credeți că o regină este datoare să facă asta? Iar dacă a făcut-o, nu merită respectul unei întregi țări?

În București nu există nicio statuie închinată lor sau un monument istoric. Singura înfățișare a acestora este regăsită pe Arcul de Triumf, mai exact Regele Soldat și Regina Infirmieră. Suntem datori să purtăm numele lor cu respect și mândrie, fiind aceia ce și-au dăruit viața spre îndeplinirea destinului românesc. 


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.