fbpx

Industria muzicii hip-hop în România a luat amploare după căderea regimului comunist, însă și-a atins apogeul prin anii 2000. Se remarcă atunci o serie de grupuri de tineri ce își exprimă liber ideile prin muzica rap, fiind inspirați de curentele americane. Drintre aceste trupe, un impact major asupra industriei l-a avut C.T.C, trioul format din Deliric, DOC și Vlad Dobrescu.

Cine este Deliric?

Deliric, pe numele său real Răzvan Eremia, este un artist în vârstă de 39 de ani care și-a făcut apariția pe scena hip hop-ului românesc în 1999. Acesta s-a remarcat în cadrul trupei C.T.C, dar și pe cont propriu, având patru albume solo: Inspecția Tehnică Periodică, Delicatese, Deliric X Silen Strike I, Deliric X Silent Strike 2.

sursa foto: Facebook

Muzica sa îmbină foarte multe stiluri și modalități de exprimare, Deliric având potențialul perfect de a fi un model real pentru tinerii din ziua de azi, fiind încă foarte în vogă. Dacă în trecut mesajul său avea o formă mai ascuțită și rigidă, acum rapperul urmărește să atingă corzile sensibile prin ritm și note muzicale. În prezent, pe câteva piese și la majoritatea concertelor, acesta vine însoțit atât de colegii de la Facem Records, casa unde acesta își lansează piesele, dar și de Muse Quartet, un grup de fete care îl acompaniază cu instrumente precum vioara sau violoncelul. Amestecul acesta dintre nou și vechi, dintre modern și clasic, face din Deliric un artist complet și desăvârșit.

Astăzi, apariția genului muzical numit trap, care pare a fi un văr de-al rap-ului, a periclitat puțin autenticitatea vechilor artiști din industrie, însă aceștia au rămas cu succes printre preferințele tinerilor și nu numai. Deliric devine un mentor pentru micii artiști, dar și o punte de lansare, care nu i-a discriminat pentru direcția muzicală în care s-au îndreptat. Astfel, în 2018 dă start proiectului Urbanist Session, prin care a făcut cunoscuți numeroși artiști precum Oscar, Bruja sau Vlad Flueraru. Aceștia urmau să vină și să cânte un colaj de 3-4 melodii, pe care Deliric le urca pe canalul său de YouTube. Proiectul a fost o adevărată victorie, existând videoclipuri cu milioane de vizualizări.

Pe lângă muzică, Deliric este un înfocat fan al călătoriilor, gătitului și al naturii, fiind cunoscut drept fondator al mișcării ASAP – Armata Selectării Atente a Plasticului, dar fiind și un adevărat vegan. Nu în ultimul rând, nu ar trebui ignorată latura de antreprenor a artistului, acesta înființând în 2012 brandul Porc, care în prezent este foarte cunoscut și des întâlnit în rândul românilor.


Like it? Share with your friends!

Ioana

Simt că este nevoie să ne cunoștem țara: istoria, tradițiile, meleagurile și oamenii. Eu îmi doresc să ofer o direcție în călătoria spre descoperirea originilor noastre, o perspectivă nouă asupra acestora și mândrie că suntem români.