fbpx

Ziua de 1 Mai, cunoscută în rândul românilor pentru prilejul de distracție și voie bună alături de prieteni, se apropie cu pași repezi. Deși temperaturile sunt mai scăzute decât în alți ani, frigul nu i-a împiedicat pe tinerii români din a-și rezerva vacanțe la mare.

După cum calendarul ne descoperă, ziua de 1 Mai cade într-o duminică în acest an, românii neputând să profite de mini-vacanța oferită de stat. Cu toate acestea, weekend-ul respectiv, fie că vorbim de perioada vineri- duminică în cazul celor pe care luni îi așteaptă facultatea sau serviciul, fie că alegem sejurul sâmbătă- luni, pentru cei care sunt fără grija zilei de mâine, cum s-ar zice, va aduce mii de turiști pe litoralul românesc.

Astfel, dacă românii mai în vârstă aleg zonele liniștite, cum ar fi un grătar la pădure sau un sejur de un weekend pe Valea Prahovei, de pildă, tinerii se îndreaptă vertiginos către mare, atât de vertiginos că biletele de tren sunt aproape epuizate pentru toate rutele care vin și pleacă în acele zile din Constanța sau Mangalia.

Destinația cea mai căutată și în acest an rămâne Vama Veche, unde spiritul libertin și jucăuș îi atrage pe tineri la fel de tare ca în anii precedenți. Cazările în Vamă sunt epuizate încă din februarie, iar ghinioniștii care nu au prins loc în stațiune s-au îndreptat fie spre varianta de camping, fie către stațiunea 2 Mai.

Vama Veche deschide toate porțile pentru românii însetați de distracție, fiind primul 1 mai din ultimii doi ani fără restricții cauzate de pandemia de coronavirus. Cluburile vor fi deschise până dimineața, iar antreprenorii locali abia așteaptă să se reîntâlnească cu vamaioții lor preferați.

O altă alternativă pare a fi Costineștiul, altă stațiune de pe litoral aflată în topul preferințelor românilor când vine vorba de tineret și distracție. Ba mai mult de atât, anul acesta în acel weekend va avea loc în Costinești prima ediție a festivalului Beach Please, o adevărată sărbătoare pentru adepții stilului muzical hip-hop.

Vor urca pe scenă cei mai cunoscuți artiști ai genurilor rap și trap, atât veterani consacrați cum ar fi trupele CTC sau BUG Mafia, dar și artiși new entry, cum ar fi Bvcovia sau Ian. Pe lângă concertele extraordinare, tinerii se vor putea bucura de atmosfera veselă de festival pe plajă.

Și Mamaia readuce în prim-plan în același weekend pentru iubitorii de muzică techno festivalul Sunwaves. Ritmurile și beat-urile de toate formele vor prinde culoare la cel mai iubit festival din Mamaia, renumiți DJ din întreaga lume făcându-și apariția an de an aici.

Tinerii au de ales între aceste trei mari opțiuni pentru weekendul viitor, fiecare dintre ele promițând o atmosferă unică și senzații aparte.


Like it? Share with your friends!

Ioana

Simt că este nevoie să ne cunoștem țara: istoria, tradițiile, meleagurile și oamenii. Eu îmi doresc să ofer o direcție în călătoria spre descoperirea originilor noastre, o perspectivă nouă asupra acestora și mândrie că suntem români.