La doar 70 de km de Brașov, în drumul ce duce spre Sighișoara, se află locul în care a avut să se întâmple ultima erupție din Carpații României. Cunoscut drept Vulcanul Racoș, acesta reprezintă imaginea ideală a ceea ce înseamnă o zi pe Lună. Imaginile pe care le oferă turiștilor acest loc par să fie desprinse din documentarele științifice despre Lună. Un astfel de loc este unic în România, iar turiștii vin din toate colțurile țării pentru a îl vizita.
Vulcanul Racoș se află localizat în apropierea comunei cu același nume, Racoș. Face parte din Munții Perșani și este obiectul turistic principal al zonei. Oameni din întreaga țară vin aici pentru a admira peisajul încântător pe care împrejurimile vulcanului îl oferă. Drumul este accesibil cu mașina până în apropierea craterelor. De acolo se merge pe jos câțiva pași, însă, toată calea nu aduce niciun fel de problemă. Mulți sunt incantați de imaginile ce le întâlnesc de-a lungul drumului străbătut până la vulcan. Verdele aprins al văilor și copacii presărați ici-colo formează un peisaj absolut minunat. Cea mai bună perioadă pentru a vizita un astfel de loc este vara, când împrejurimile se transformă într-un adevărat basm.
Craterele sunt imense și pământul este de o culoare roșiatică aprinsă. Se combină o paletă de culori calde precum în această zonă: portocaliu, roșu și galben, care cu verdele împrejurimilor impresionează orice turist venit să descopere frumusețea acestui vulcan. Sentimentul este aparte într-un astfel de loc. Pare a fi desprins din alte timpuri, motiv pentru care a devenit și zonă protejată prin lege. Desigur, motivele sunt mult mai multe, fiind ultima zonă de erupție din întreaga țară, spuneau studiile realizate ultima dată în anul 2005. Craterele și felul în care s-au format chiar induc ideea că locul pare a fi venit cumva de pe Lună. Mulți turiști asociază această locație cu documentarele despre satelitul natural al Pământului. Poate fi asemănat și cu un canion din Vestul Sălbatic.
Zona a atras turiști și datorită unui obiectiv emblematic pentru România și anume Lacul de Smarald. Culoarea apei este impresionantă, un verde-albăstrui în care cerul se oglindește cu atâta măreție. Vizitatorii sunt profund impresionați de imaginea pe care acest lac o oferă. Este înconjurat de câteva stânci ce se înalță falnice către bolta cerului, pe alocuri crescând câteva plante ce dau locului un strop de viață. Păsările își etalează glasul, iar în diferite locuri puteți zări animale sălbatice. Este un adevărat mediu natural, în câte doar natura dăinuie liberă. Nu a ajuns mâna omului în acest loc, totul fiind de o frumusețe acaparatoare.
De asemenea, mai poate fi vizitată și Cetatea Rupea. Aceasta se întinde pe o suprafață de 11 ha și este una dintre cele mai vechi cetăți din România, aceasta datând din anul 1324. Totodată, mai pot fi vizitate și Coloanele de Bazalt renumite zonei și Castelul Bethlen. Însă, pentru castel trebuie să ajungeți în comuna Racoș. Comuna este una etnografică, ce oferă o imaginea amplă a ceea ce înseamnă viața tradițională românească. Nu ratați ocazia de ajunge în aceste locuri, deoarece sunt cu adevărat deosebite.