fbpx
Mother and son resting by the lake, spring

Dacă plimbările prin natură fac parte din lista plăcerilor voastre, ei bine, ar trebui să bifați un nou loc pe hartă și anume Lacul de Smarald din localitatea Racoș. O minune a naturii, a cărei culoare a apei este precum cea a unui smarald. Unic în România, lacul a atras turiști datorită frumuseții lui și al locației în care se află. 

Localizat în comuna Racoș, județul Brașov, acest lac nu a încetat din a suprinde privirile turiștilor veniți să descopere această minunăție a naturii. Înconjurat de stânci înalte și masive, se află într-o zonă retrasă de deal, perfectă pentru o zi de relaxare. Atractive locației mai sunt și alte două repere turistice și anume Vulcanul Stins și Coloanele de bazalt, aflate foarte aproape de lac. Este o locație minunată pentru cei ce doriți să petreceți câteva momente de liniște, în natura sălbatică, departe de stresul și cotidianul orașelor aglomerate. 

Lacul de Smarald s-a format datorită precipitațiilor acumulate și 80% din apa sa este aceeași de acum 20 de ani, spun localnicii. Însă, cu adevărat fascinantă este nuanța apei, ce pare o piatră de smarald, în a cărei oglindă cerul nu se poate oglindi, aceasta rămânând la fel de verde. Lacul este împrejmuit de stânci masive, ce sparg bolta cerului, stânci pe care au crescut câțiva copaci, plante și flori colorate, ce oferă peisajului o naturalețe aparte. Este o oază de liniște, la malul căreia veți putea să petreceți clipe de liniște, în bătaia caldă a razelor de soare. Veți fi doar voi, natura și cântecul păsărilor, al căror glas răsună printre pietrele mărețe. Ecoul este foarte puternic în acest loc, profitați de o întreagă zi petrecută aici. 

Traseul spre lac este foarte simplu, deoarece este bine indicat de semne rutiere. Puteți ajunge cu mașina sau pe jos de la Vulcanul Stins. Sfatul nostru este să îl parcurgeți fără mașină, deoarece așa vă veți bucura pe deplin de peisajele uimitoare din zonă. Astfel, ajunși la lac, îl veți privi de pe stânci, o pată de culoare în mijlocul sălbăticiei; o imagine cu adevărat deosebită.   Dacă v-ați întrebat, înotul este interzis, fiind o arie protejată prin lege. 

Natura impresionează prin minunile pe care le-a creat de-a lungul trecerii timpului, iar unele creații sunt cu desăvârșire impresionante. Lacul de Smarald este una dintre operele naturii, care ne încântă privirile de fiecare dată când ajungem la malul lui și totodată ne face mândri că suntem din țara aceasta, atât de frumoasă datorită tuturor locurilor sale minunate. 


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.