fbpx

Dacă ești pasionat de călătorii prin orașe cu o istorie bogată, asupra cărora amprenta trecutului încă se afirmă puternic, ar trebui să știi că Sighișoara este orașul medieval care încă încântă vizitatorii cu monumentele sale istorice. Situată la 120 de km de Brașov, un alt oraș de renume din țară, Sighișoara reprezintă “Perla Medievală a României”. Localizată în Transilvania, Sighișoara este printre puținele orașe din Europa care deține această imagine medievală, pe care locuitorii actuali încearcă să o păstreze.

Încercată de-a lungul timpului de mari probleme precum epidemii, cuceriri, cutremure și incendii, orașul a reușit să își mențină măreția cu care și astăzi încântă turiștii, iar totul se datorează locuitorilor dornici să păstreze acest oraș până în timpurile actuale. Ingineri și arhitecți au restaurat câteva clădiri, picturi și străduțe, pentru ca orașul să fie în continuare un loc de admirat.

Fotografie: Raluca Ioana

Aflată în inima Transilvaniei, Sighișoara este înconjurată de câteva păduri, așezată pe un deal înalt, numit și Dealul Cetății, apărată de un zid masiv și lung de câțiva km. Clădirile sunt vechi și viu colorate, cu desăvârșire centrul orașului este un amalgam de culori pline de viață, care îți inspiră o plăcere aparte atunci când le privești. Plimbările pe străduțele pietruite, printre zidurile caselor, îți oferă șansa de a te întoarce în timp. Putem numi acest mic oraș o capsulă a timpului, deoarece fiecare clădire, stradă, monument are o poveste ce te conduce înapoi în vremurile îndepărtate. Arhitectura clădirilor este de admirat, având rădăcini din Germania, mai exact din orașe precum Rothenburg sau Nuernberg.

Foto: Raluca Ioana

Sighișoara în fapt este o cetate, alcătuită din câteva puncte de reper, acum monumente istorice precum: Casa tatălui lui Vlad Țepeș, Biserica din deal, Turnul cu Ceas, Turnul Fierarilor, Piața Cetății. Fiecare își are propriile frumuseți, ba chiar și câteva legende. Vlad Țepeș, un Dracula al României, își are rădăcini în acest oraș. Casa în care tatăl acestuia a locuit poate fi vizitată în orice zi, de altfel și cetatea în sine este deschisă turiștilor zi de zi. Locuitorii sunt dornici și foarte prietenoși. Fiecare are câte o poveste, o legendă din strămoși sau dețin lucruri cu valoare istorică.

Foto: Raluca Ioana

Turnul Ceasului este cel mai înalt punct din cetate, ce poate fi observat cu ușurință din orice loc al acesteia. Are o înălțime de 64 de m, iar priveliștea pe care o oferă vizitatorilor este fascinantă. Legenda spune că la terminarea turnului locuitorii își doreau să îl diferențieze de restul construcțiilor. La acel moment exista un uriaș care prelucra globuri din aur. Astfel că acesta a așezat în vârful turnului un glob de aur spunând că va putea fi dat jos doar atunci când cineva va reuși să atingă globul.

Foto: Raluca Ioana

Biserica din Deal este o construcție ce deține o criptă sub cor. La nivelul ei se regăsesc piese de mobilier gotic prelucrate din piatră, iar pentru pasionații de pictură, biserica deține picturi din perioada anilor 1380-1520.

Foto: Raluca Ioana

Cu desăvârșire Sighișoara este un oraș cu aspect mediaval, care nu dezamăgește niciun turist atunci când acesta pășește în interiorul Cetății. Renumită în cadrul orașelor valoroase din România, este singura care ne oferă o imagine amplă a trecutului medieval.

Foto: Raluca Ioana


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.