fbpx

Sezonul estival se apropie, iar vara bate grăbită la ușă. Cei mai mulți dintre noi fugim spre locuri răcoroase, poate o escapadă de câteva zile la munte. Însă, o mare parte preferați un weekend relaxant la malul mării. Și ce este mai plăcut decât să petreceți o zi pe plajă, serile pe faleză și diminețile privind răsăritul?! Astfel, să fugim pentru câteva momente la mare!

Vara se instalează ușor-ușor printre noi, iar Constanța este locația unde căldura se resimte la cote înalte. Dar din fericire valurile neastâmpărate ale mării ne vor scăpa de canicula apăsătoare. Totuși, trebuie să respectăm cu atare indicațiile și după-amiaza să o petrecem departe de razele arzătoare ale soarelui.

Ce poți face într-o zi la mare?
Stațiunile sunt pregătite pentru a primi turiști, multe din ele deja având vizitatori. Fiecare stațiune își are propriile caracteristici, astfel că, dacă ești predispus distracțiilor și nopților nedormite, Costinești este perfect pentru ați îndeplini dorințele. Aici vei avea parte de ore în șir de muzică, plăcere și o mulțime de tineri fericiți. Este plaja tineretului, unde petrecerile merg zi și noapte. Dacă somnul nu îți este prieten, Discoteca Tineretului este locul perfect pentru a te bucura de muzică, dans și oameni dornici de petrecere. Ziua vizitează Epava de la Costinești, un monument turistic, admirat datorită aspectului, legendei și locației. Părăsită în largul apei, epava își are propriile povești. Dacă ești curios să le descoperi, nu rata ocazia de a fugi împreună cu prietenii la Costinești.

Vama Veche este plaja momentelor împreună, unde grupuri de adolescenți se strâng petrecând câteva momente, savurând muzica la chitară, poveștile de viață și focurile de “tabără”, dar de data asta pe nisip. Nu te vei abține din a cunoaște persoane noi, pentru că aici este locul în care toți oamenii sunt prietenoși, dornici să te cunoască și să petreceți împreună. Vama Veche este renumită pentru atmosfera pe care o crează, asta datorită grupurilor ce o vizitează. Petreceri pe nisip în zorii zilei, nopți dormite pe plajă și concerte ținute de tineri voioși. Trezește melancolie, dar și dorința de a te îndepărtata puțin de cotidian.

Dacă îți dorești doar câteva momente de relaxare, să privești valurile mării și să stai împreună cu prietenii la un pahar de șampanie, atunci ai de ales dintre: plaja Vega Vintage, Oha Beach sau Kudos Beach, unele dintre cele ce reprezintă Mamaia. Te vei bucura de excursii în largul apei, de jocuri pe plajă și momente de răsfăț la hotelurile din jurul stațiunii. Seara vei admira în liniște apusul soarelui, iar dimineața te vei bucura de răsărit în timp ce îți savurezi cafeaua. Urmează câteva ore în razele arzătoare și clipe de relaxare în piscinele special amenajate sau la parcul acvatic Aqua Magic Mamaia. Totodată, este disponibilă Telegondola ce oferă priveliști minunate ale stațiunii.

În timpul rămas la dispoziție nu rata Cazinoul din Constanța, o deosebită locație turistică din România. Este apreciat datorită arhitecturii și a legendelor ce au prins viață de-a lungul timpului. Totodată, plimbările pe faleză, în adierea caldă a vântului, îți vor limpezi gândurile, simțind cum tot corpul tău are parte de o clipă de răsfăț. Cazinoul este un loc romantic, ce e atras cuplurile atât în vremurile trecute, cât și în prezent. Reprezintă muza de inspirație a multor scriitori, pictori, muzicieni și chiar regizori. Interiorul este unul fantastic, cazinoul fiind în proces de reabilitare, astfel în viitorul apropiat va fi deschis tuturor turiștilor. Acest loc este vizitat anual de sute de oameni atât din țară, cât și de peste granițe.


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.