fbpx

Dacă mulți deja fugim spre mare, însă, ne dorim locuri mai puțin aglomerate, atunci este bine să știți că există câteva plaje din România, care nu sunt atractive doar datorită faptului că se află în locații mai puțin știute, dar și pentru că sunt de o frumusețe acaparatoare. Astfel, sunt alegerea perfectă pentru cei ce preferați câteva momente de relaxare departe de plajele înghesuite. 

Care sunt cele trei locuri preferate de turiști? 

S-au remarcat de-a lungul vremii locații care mai de care mai atractive, prin simplul fapt că sunt localizate la un capăt de lume diferit, unde există doar liniștea perturbată de zgomotul valurilor mării. Nu există zeci de persoane, sau tarabe, muzică și alte lucruri deranjante, ci doar natura, atmosfera primitoare a plajei și razele arzătoare ale soarelui. Veți fi profund impresionați de frumusețea peisajului, deoarece veți putea observa în amănunt fiecare detaliu. Apa este mult mai curată, plajele sunt goale și nisipul foarte fin, iar dacă vă îndepărtați de mal, veți pătrunde în vegetația naturală, printre o sumedenie de plante și animale. Există câteva locuri pentru cazare, liniștite și foarte primitoare. 

Top 3 locații de weekend 

Plaja Tuzla

Plaja a cărei culoare a apei nu are egal. Pe întreg litoralul românesc, nu există un loc unde apa să fie de un asemenea albastru. Pentru a ajunge la Tuzla, veți parcurge un drum de câmp, cumva vă veți simți rătăciți, însă, ce veți vedea apoi vă va surprinde de-a dreptul. O oază de apă întinsă, oglinda cerului, care este numai pentru voi. Malul de nisip este străbătut de o întindere verde, pe unde veți observa câteva tarabe improvizate, terase și rulote. Toate sunt foarte primitoare, fiind construite de către localnici, pentru turiștii ce vin în această zonă. Nu veți avea parte decât de multă liniște, fiind “plaja sălbatică” a României. 

Plaja Periboina

La doar 30 de km de Constanța, se află un paradis sălbatic, retras de privirile oamenilor. Drumul merge de-a lungul Rezervației Naturale a Biosferei Delta Dunării, și ajunge la Periboina, acolo unde Lacul Sinoe se întâlnește cu Marea Neagră. Aici este doar despre natură: valurile mării în îndepărtare, ciripitul păsărilor, mici viețuitoare ce își fac cale spre apă, scoici și firele fine de nisip. De foarte puține ori se poate întâmpla să întâlniți grupuri mai mari de oameni, astfel că, vă puteți bucura pe deplin de câteva clipe de singurătate și liniște. 

Plaja Vadu și Corbu 

Dacă nu știți unde se află acest loc, ei bine, drumul nu este deloc complicat. Puteți merge plecând dinspre Năvodari sau Mamaia, pe DJ 226 spre Istria, până ce veți ajunge în comuna Corbu. Calea este una de țară, să nu vă sperie gândul că ați greșit, pentru că la final veți pătrunde pe o bucățică de paradis. Însă, trebuie să știți că aici nu veți dispune de nicio ospitalitate, veți găsi doar câteva terase mici. Nu există altceva în afară de nisip și apă. Este cel mai singuratic loc și perfect pentru cei ce vă doriți o detașare completă de locurile aglomerate. Luați un cort, pături multe, căci plaja este doar a voastră. Nu uitați să profitați la maxim de momentele de liniște și să vă bucurați de ele. 

Aceste locuri sunt perfecte pentru o vacanță de vară, fiind de asemenea, și cele mai bune variante în această perioadă a pandemiei. Fugim la mare, dar spre o mare lipsită de oameni, de virus și doar îmblânzită de propriile valuri și nisipul cald. 


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.