fbpx

La inceputul primaverii tarabele din piete abunda in verdeturi, urzici, loboda sau leurda, care asteapta sa fie consumate. Pe langa gustul proaspat si revigorant, urzicile contin si numeroase vitamine si minerale esentiale pentru oganismul uman, astfel ca sunt ideale pentru o cura de mineralizare dupa iarna lunga.

Mancarea de urzici cu orez este o modalitate potrivita de a introduce urzicile in alimentatia ta. Se prepara rapid, este gustoasa si aromata. Se poate servi atat simplu, cat si cu o bucata de carne la cuptor. Pentru un plus de gust, poti adauga si putin hrean in otet.

Ingrediente Mancare de urzici cu orez

2 kg urzici (varfuri), 80 gr orez, 1 ceapa mare, sare si piper dupa gust, 4 lg ulei.

Mod de preparare Mancare de urzici cu orez

  1. Curatam  urzicile de  impuritati  si le spalam foarte bine in mai multe ape.
  2. Intr-o cratita se pune apa la fiert (3 l ) , cand incepe sa fiarba adaugam urzicile.
  3. Le lasam la fiert  cca 15 min apoi le scoatem din apa intr-o sita.
  4. Le lasam sa se racesca cateva momente si le tocam marunt.
  5. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se caleste ceapa pana devine sticloasa.
  6. Adaugam urzicile tocate , orezul spalat si 2 l apa fierbinte.
  7. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pana orezul este bine patruns.
  8. La final se adauga sare si piper dupa gust.

Se serveste cu hrean in otet.

Pofta Buna!


Sursa: https://bucataria-romaneasca.ro/retete-culinare/mancare-de-urzici-cu-orez.html


Like it? Share with your friends!

0 Comments

Forza România
test