fbpx

În ciuda faptului că fotbalul din ziua de astăzi din România nu se mai înalță la așteptările publicului, nu trebuie să uităm de trecutul glorios al acestuia, un trecut care gravitează în jurul a trei nume mari, ce au făcut istorie datorită talentului și dedicării în joc. Numele României a ajuns peste tot în lume prin acești oameni, ce au lăsat totul pe teren și s-au dedicat în întregime fotbalului. Cine sunt cei trei jucători minune ai Sportului Rege și ce fel de victorii au adus țării?

Povestea fotbalului românesc are ca personaje principale pe cei trei jucători, care au reușit de-a lungul timpului să aducă echipele românești în primele locuri în Europa și în campionatele mondiale. Amintim astfel de: Gică Hagi, Gică Popescu și Dobrin Nicolae.

Gheorghe Hagi

Despre Gică Hagi se pot scrie romane cu privire la parcusul lui în lumea fotbalului. Odată cu trecerea timpului și datorită tuturor reușitelor sale absolut fascinante, a reușit să câștige respectul nu numai unei țări, ci și a întregii lumi. Una dintre țările ce admiră cu putere imaginea acestuia este Turcia, pentru care Gică Hagi a jucat și a condus-o în cele mai înalte locuri ale fotbalului mondial. Astfel, fanii lui Galatasaray îl numesc drept ,,Comandant”, iar românii i-au adus numele de ,,Rege”. De astfel, a primit și porela de ,,Maradona din Carpați”, fiind un jucător excepțional de bun, cunoscut pentru dribling, tehnică, viziune, pase și finalizare.

Știai că…Gheorghe Hagi a jucat pentru cele mai bune două echipe din lume și anume Real Madrid și Barcelona, fiind unicul român, care a ajuns la aceste standarde ale fotbalului?

Gheorghe Popescu

Cunoscut drept Gică Popescu, acesta nu este decât unul dintre cei trei mari jucători ai fotbalului românesc. În momentul de față este impresar, însă, trecutul său în lumea fascinantă a Sportului Rege este de-a dreptul fabulos. A reușit să câștige respectul a întregi generații, atât din țară, cât și de peste hotare, iar asta doar datorită talentului și modului în care s-a comportat pe teren. A jucat alături de Galatasaray S.K, alături de care a câștigat Cupa UEFA în anul 2000. De-a lungul carierei a câștigat 13 trofee, jucând alături de mai multe echipe de renume.

Știai că…Gheorghe Popescu a fost căpitanul celebrei echipe FC Barcelona și alături de ea a câștigat Cupa Cupelor?

Dobrin Nicoale

Din păcate, una dintre cele trei stele ale fotbalului românesc s-a stins din viață în data de 26 octombrie 2007, însă, amintirea lui Nicolae Dobrin va rămâne vie pentru totdeauna prin toate reușitele și prin modul prin care s-a afirmat ca fotbalist. Chiar dacă în vremea comunismului, fotbaliștii nu erau considerați la nivel de profesioniști, atât Dobrin, cât și Hagi și Popescu, au depășit cu mult limitele unui jucător profesionist. Nicolae Dobrin este cunoscut drept și Gâscanul sau Prințul din Trivale, admirat datorită modului de executare al paselor și loviturilor libere. În perioada anilor 1990 a fost ales de trei ori drept ,,cel mai bun fotbalist al României”. 


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.