fbpx

Țara noastră e un loc frumos, cu extrem de mult potențial și zone interesante. Satele montane sunt combinația perfectă de rural și peisaje de munte și sunt locurile ideale pentru iubitorii de natură și liniște. Iată deci cele mai pitorești sate de munte din România în care să îți faci vacanța sau… să te muți:

Fundata din Muntii Bucegi

Fundata este satul resedinta al comunei cu acelasi nume din frumosul judet Brasov. Daca vizitezi satul turistic Fundata vei avea parte de o experienta cu adevarat interesanta: te vei afla in cea mai inalta localitate din tara, satul fiind pozitionat la o inaltime de nu mai putin de 1360 de metri. Daca vrei sa mergi sa surprinzi si tu in fotografii acest peisaj deosebit, gaseste satul turistic Fundata la jumatatea distantei dintre Bran si Rucar. In plus, in apropiere poti vizita si Parcul National Piatra Craiului, Cheile Moieciului, Cheile Gradistei, Rezervatiile naturale La Chisatoare, Pestera cu lilieci din satul Pestera, Lacul Vidraru.

Sacaramb din judetul Hunedoara

In Muntii Metaliferi, in judetul Hunedoara  vei gasi frumosul sat Sacaramb, apartinand de comuna Certeju de Sus. Satul a fost pus pe harta Europei patorita faptului ca acesta a fost locul in care s-au descoperit minerale ca: scarambitul, mthmannitul, kreneritul, teluritul, petzitul si silvanitul. Acum, casele din sat sunt vegheate de ruinele Bisericii trasnite, o biserica greco-catolica zidita in 1800 si distrusa de un trasnet la 170 de ani dupa constructie.

Polovragi din judetul Gorj

Satul Polovragi e o localitate frumoasa aflata in judetul Gorj, in depresiunea Polovragi, la jumatatea distantei dintre Targu Jiu si Ramnicu Valcea. Acest sat este o destinatie ideala pentru cei ce adora sa viziteze manastiri si biserici in vacantele lor, zona fiind foarte aproape de multe dintre lacasele de cult din Oltenia. In apropiere mai poti vizita si Cetatea dacica de pe platoul Pietrei Polovragiului si Pestera Polovragi pentru completarea concediului tau in zona.


Citeste mai mult: https://identitatea.ro/sate-pitoresti-munte-romania/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test