fbpx
Evenimentul european de succes, Noaptea Muzeelor, înseamnă și un tur gratuit la Castelul Bran. Cei care doresc să petreacă o seară agreabilă, în acorduri de vioară și acordeon, sunt așteptați la reședința de suflet a Reginei Maria, începând cu ora 20.00 și până la miezul nopții, sâmbătă, 19 mai 2018. Vizitarea Castelului Bran în creierii nopții poate fi o experiență unică pentru mulți dintre cei care iubesc istoria dar, mai ales, legenda Contelui Dracula.
Componenții formației ”Duo Cafe” din Brașov vor purta pașii vizitatorilor prin impunătorul edificiu, alături de ghizii castelului care vor spune poveștile cu Regina Maria, dar vor aminti și de temutul domnitor Vlad Țepeș. Cine știe, poate vreunul dintre vizitatori va afla pe propria piele dacă vânătorii de fantome, veniți de nenumărate ori de peste mări și țări, au înregistrat aici sau nu fenomene paranormale.
Pentru prima dată, vizitatorii Castelului Bran beneficiază și un tur virtual interactiv, deosebit de bogat ca informație, care funcționează pe telefonul mobil prin aplicația Questo care, odată descărcată, devine activă prin logare. Detalii despre această aplicație vor fi date de către personalul Castelului Bran, la solicitarea fiecărui doritor, pe parcursul vizitei nocturne.
Aflat anul aceasta la a 13-a ediție, evenimentul Noaptea Muzeelor a fost iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor. În aceeași noapte, mii de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene își aprind luminile și deschid porțile pentru vizitatori, în regim de gratuitate.

Citeste mai mult: https://identitatea.ro/castelul-bran-noaptea-muzeelor/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test