ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL VRANCEA. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din județul Vrancea.
Frumusețile naturii, istoria și pasiunea lui Bachus, toate pot fi admirate pe teritoriul județului Vrancea. Reședința, orașul Focșani este adesea vizitat pentru muzeele sale, mausolee și case memoriale de către cei care doresc să descopere istoria locală și parte din cea națională.
Iubitorii de natură și minunile acesteia pot face popas la rezervația naturală Cheile Tișiței, unde vor găsi văi înguste, subterane, cascade, păduri, pajiști acoperite de flori rare precum floare de colț sau papucul doamnei.
Cascada Putnei oferă de asemenea un loc de poveste, alături de stațiunea Lepșa, cu cel mai bun păstrăv, și cu trasee ideale pentru ciclism. O altă atracție turistică deosebită o reprezintă rezervația Focul Viu, numit datorită unor emanații de gaze naturale, care se aprind uneori la soare, iar Lacul Negru este renumit pentru culoarea dată de turbă.
Recunoscute chiar și pe plan internațional, regiunile viticole Beciul Domnesc și Hrubele Domnești, oferă iubitorilor de vinuri degustări delicioase, vizite la crame medievale.
Stațiunea Soveja din comuna Soveja, județul Vrancea
Statiunea ofera un climat de depresiune, sedativ, cu veri racoroase si ierni relativ reci. Temperatura medie anuala nu depaseste 8°C, iar precipitatiile se situeaza in jurul valorii de 700 mm/an.
In statiune exista ape minerale sulfuroase, clorurate, hipertone si sodice care sunt utilizate pentru tratarea nevrozelor astenice si a starilor de surmenaj.
Climatul sedativ recomanda statiunea in tratarea nevrozelor, starilor de surmenaj fizic si intelectual, starilor de debilitate, afectiunilor profesionale (silicoza) si ginecologice.
Instalatiile si aparatura medicala asigura tratamente si proceduri ca: hidroterapia, masoterapia, electroterapia, terapia respiratorie, gimnastica medicala. Tratamentele balneare sunt efectuate sub supravegherea personalului medical.
Cetatea Crăciuna din județul Vrancea
In apropierea orasului Odobesti exista un loc numit „la Cetatuie”, unii cronicari si istorici afirmand ca pe Dealul Odobestilor se afla in trecut Cetatea Craciuna.
La a XXXIX-a Sesiune Nationala de Rapoarte Arheologice, organizata de Compartimentul Arheologie din cadrul Ministerului Culturii si Cultelor si de Muzeul „Callatis” din Constanta, arheologul dr. Victor Bobi, alaturi de muzeografii Aurel Nicodei si Aurora Emilia Apostu, a sustinut, pe baza cercetarilor arheologice efectuate in anul 2004, o noua ipoteza privind localizarea mult cautatei cetati Craciuna, si anume la Floresti (Cimpeneanca), langa Focsani.
Citeste mai mult: https://identitatea.ro/atractii-si-obiective-turistice-vrancea/