fbpx

ATRACȚII SI OBIECTIVE TURISTICE DIN JUDEȚUL ILFOV. Descoperă România și vezi aici lista cu locuri, atracții și obiective turistice din județul Ilfov.

Situat în partea sud-estică a țării, chiar în centrul Câmpiei Române, județul Ilfov este cel mai mic din România, având o suprafață de 1.593 km.

Municipiul București, reședința de județ și capitala României, este poziționat în partea central-sudică a județului și ocupă o suprafață de 228 km.

Județul Ilfov cuprinde 34 de așezări rurale și 8 orașe: Buftea, Otopeni, Voluntari, Bragadiru, Chitila, Măgurele, Popești-Leordeni și Pantelimon.

Cele mai frumoase locuri de vizitat, din județul Ilfov sunt: Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, Palatul Snagov, Mănăstirea Snagov, Rezervația Naturală Snagov, Palatul Știrbei, Mănăstirea Cernica, Mănăstirea Samurcășești, Mănăstirea Căldărușani și Ruinele Mănăstirii Chiajna.

Mănăstirea Samurcășești se află în localitatea Ciorogârla, la 20 km distanță de București, și este singurul lăcaș de cult ortodox din țara noastră care adăpostește 3 altare.

Pădurea Snagov din comuna Snagov, Județul Ilfov

Lacul si Padurea Snagov se gasesc la aproximativ 35 de kilometri de Bucuresti, pe autostrada ce leaga Capitala de Ploiesti.

Mănăstirea Pasărea din comuna Brănești, județul Ilfov

Situata foarte aproape de Bucuresti, la sase kilometri de localitatea Cernica si la 17 kilometri de Capitala pe drumul national Bucuresti-Calarasi.

Mănăstirea Cernica din comuna Cernica, județul Ilfov

Foarte aproape de Capitala, Manastirea Cernica este vizitata zilnic de mii de turisti aflati in apropiere, cunoscandu-i capacitatile sale miraculoase.


Citeste mai mult: https://identitatea.ro/obiective-turistice-ilfov/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test