fbpx

Nu este de mirare că în România au existat minți sclipitoare ce s-au afirmat dincolo de hotare și ce au rămas veșnic cunoscute în rândul sutelor de generații. Acest lucru s-a datorat talentului, muncii și dăruirii de care au dat dovadă, astfel, în rândul românilor amintim nouă oameni ce au făcut minuni.

România este cunoscută pentru locurile sale deosebite, pentru tradiții și cultură, însă, numele ei a fost purtat peste granițe și de oameni ce și-au construit o imagine demnă de respectul întregii lumi. Cine sunt cei nouă ai României, persoanele care au schimbat cu desăvârșire lumea?

Traian Vuia

Eu nu lucrez pentru gloria mea personală, ci lucrez pentru gloria geniului uman.

Traian Vuia

În data de 18 martie 1906, Traian Vuia a realizat primul zbor autopropulsat, ajutat de un aparat mai greu decât aerul. Românul a construit ceva absolut incredibil: în mod independent, a conceput un aparat de zbor cu resurse limitate, acesta fiind motivat doar de puterea intelectului său.

Ana Aslan

Această femeie, Ana Aslan, a pus bazele geriatriei românești și a inventat în cele din urmă produse excepționale pentru tratarea afecțiunilor bătrânilor. În anu 1949 a început să studieze efectele procainei, produsele Gerovital fiind rezultatul studiului realizat. Nume mari care au beneficiat de acest tratament sunt reprezentați de: Charles de Gaulle, Pablo Picasso, Sir Winston Churchill, Charlie Chaplin, Aristotle Onassis, John F. Kennedy.

Nicolae Păulescu

Nicolae Păulescu este descoperitorul insulinei, chiar dacă premiul Nobel nu i-a fost acordat. Acesta avea studiile realizate asupra cercetării de mai bine de doi ani. În anul 1921, profesorul Nicolae Păulescu anunța descoperirea insulinei în revista belgiană „Archives Internationales de Physiologie“.

A demonstra existenţa unei cauze prime a vieţii, imateriale, unice şi infinit înţelepte – iată limita sublimă la care ajunge fiziologia. Această cauză primă este Dumnezeu.

Nicolae Păulescu

Henri Coandă 

Omul ar putea călători spre stele cu o viteză fantastică, folosind pentru propulsie propria sa energie.

Henri Coandă

A fost inventat în urmă cu 100 de ani, avionul cu reacție al lui Henri Coandă, ce a reprezentat una dintre cele mai importante realizări tehnologice din întreaga istorie.

Petrache Poenaru 

Primul stilou din lume aparține romanului Petrache Poenaru, care și-a făcut cunoscută  invenția la Viena, urmând să ajungă la Paris în anul 1827. A inventat acest instrument de scris pe când era student la Paris, stiloul fiind considerat cel mai elegant și rafinat în domeniul scrisului.

Mircea Eliade

S-ar putea întâmpla fel de fel de miracole. Dar trebuie să te înveţe cineva cum să le priveşti, ca să ştii că sunt miracole. Altminteri, nici măcar nu le vezi. Treci pe lângă ele şi nu ştii că sunt miracole. Nu le vezi…

Mircea Eliade

Mircea Eliade este datorită contribuțiilor sale în domeniul filosofiei drept cunoscut unul dintre cei mai influenți istorici ai religiilor din toate veacurile. Un interpret maestru al experienței religioase, ce a reușit să stabilească  paradigme în studiul religiilor folosite și în ziua de astăzi. Mitul Eternei Reîntoarceri și Sacru și Profan sunt două dintre cele mai influente lucrări ale sale.

Emil Racoviță

Emil Racoviță este născut pe 15 noiembrie în anul 1868 și este considerat fondatorul biospeologiei. Datorită unor cercetări amănunțite în Antarctica, a ajuns cunoscut dincolo de granițe, prin studiile realizate de-a lungul expediției.

Ioan Cantacuzino 

Fii precum o stea, având propria ta lege şi propria ta traiectorie.

Ioan Cantacuzino

Doctorul Ioan Cantacuzino a adus științei o metodă de vaccinare antiholerică, folosită și astăzi în țările unde se mai întâlnesc astfel de cazuri de holeră. În anul 1913, a condus prima vaccinare antiholerică în focarele infecțioase, cunoscută drept „Marea experiență românească”, ce a salvat mii de vieți.

Emil Palade 

George Emil Palade a fost geniul născut la Iași și ce s-a confirmat la Stockholm prin Fundația Nobel. Acesta a fost nucleul biologiei celulare la nivel mondial. A fost de asemenea  singurul român care a câștigat un premiu Nobel.


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.