În România veți întâlni și locuri care s-au remarcat datorită legendelor și miturilor, ce au reușit să atragă turiști de pretutindeni. Aceste povești din timpurile îndepărtate, au făcut ca locații de renume din țară să capete o altă imagine în domeniul turismului. Astfel că, mulți vizitatori vin atât pentru așezarea lor geografică, dar în mod special pentru a afla miturile străvechi.
Există multe zone care ascund câte o astfel de locație înfricoșătoare, care la prima vedere pare un loc normal, frumos și atractiv, însă, adevărul din spatele zidurilor este cu totul altul. Localnicii cunosc foarte bine legendele, pe care le împărtășesc tuturor celor veniți să le afle, legende care poate sunt diferite de la om la om, dar cu siguranță există și un sâmbure de realitate, că dacă n-ar fi, de ce s-ar mai povesti? Ei bine, urmează 5 locuri din România ale căror legende au înfricoșat turiștii.
Pădurea Hoia Baciu
Cea mai înfricoșătoare pădure din lume, ar spune cercetătorii, este pădurea Hoia Baciu, localizată lângă orașul Cluj. Povestea despre acest codru este simplă și anume că în urmă cu mulți ani un cioban cu 200 de oi a dispărut și niciodată nu s-a mai întors. De-a lungul vremii, pădurea a fost vizitată de cercetători din Canada și diverse țări străine, ce au încadrat-o în lista destinațiilor înfricoșătoare din lume, în cadrul ei petrecându-se evenimente foarte stranii, spun ei, după câteva nopți petrecute acolo.
Mănăstirea Cârța
Localizată pe malul stâng al Oltului, între Sibiu și Făgăraș, mănăstirea Cârța este singura construcție cisterciană din România. Se spune că incinta ei ar fi bântuită de călugării ce au murit de tineri din cauza unor boli. În subsolul mănăstirii au loc acțiuni ciudate, lucrurile se mișcă și zidurile par a tremura. Aici a fost realizată și o parte din înfricoșătorul film “The Nun”, producătorii fiind impresionați de imaginea locului, dar și de legenda lui.
Castelul Iulia Hașdeu
Castelul este construit în Câmpina, Prahova de către Bogdan Hașdeu, tatăl fetei căreia castelul îi poartă numele. Acesta a fost construit în cinstea fetei lui, ce a murit la vârsta de 19 ani. Îndurerat de moartea fiicei, acesta a chemat-o prin ședințe de spiritism. Însă, sufletul fetei se pare că bântuie camerele castelului. Localnicii spun că noaptea se aude cântând la pian, acompaniată de aplauzele tatălui ei. Se mai spune că bătrânul în unele nopți, iese la geam și strigă precum un lup. Nimeni nu s-a îndurat să pătrundă noaptea pe teritoriului lui.
Focurile vii de la Andreiașu
Despre aceste focuri nu există o legendă stranie, ci mai degrabă una plăcută. Localnicii spun că ar fi cu scopul de a păzi animalele din zonă și pentru a le proteja, deoarece ele prevestesc răul, flăcările fiind mai tari atunci când ceva neplăcut urmează să se întâmple. Fac parte din rezervația naturală “Focul Viu” și se află în comuna Andreiașu.
Șinca Veche
Aflată la 45 de km de Brașov, acest monument feudal a atras turiștii datorită unor evenimente mistice petrecute în incinta lui. Mulți zic că ar fi locul unde visele se împlinesc dacă ai inima curată și gândul împăcat. Totodată, ar fi locul al cărui râu are puteți tămăduitoare. Alți turiști afirmă că pe pozele realizate apare o sferă albă, care în momentul fotografierii nu apare pe cameră, lucru ce i-a înspăimântat. Un alt reper atractiv locației este turla săpată în piatră, sub formă de spirală.