fbpx

Indiferent de anotimp, o vacanta la Bran este o idee excelenta. Fie ca alegi o iesire in familie, cu prietenii sau o calatorie in doi, aceasta regiune ofera o multime de obiective turstice minunate perfecte pentru toata lumea.

Statiunea Bran

Statiunea Bran este una dintre cele mai vizitate din Romania. Turistii se pot bucura aici de o vacanta traditionala, in satele din apropiere, cum ar fi SohodolSimonPredelut si Poarta. Pe langa turismul rural, vizitatorii pot admira cateva monumente impresionante ale naturii, cum ar fi Moara DracilorFata FrumoasaVarful OmulCascada Urlatoarea si Partia Zanoaga.

Castelul Bran

Castelul Bran este principalul motiv pentru o vacanta in aceasta statiune. Incarcat de cultura si istorie, acesta este reprezentativ pentru stilul cetatilor medievale de aparare, dar si ca resedinta regala. Cetatea veche a fost construita in perioada 1211-1377, iar ulterior a fost transformata in castel, in anul 1920, cand a intrat in proprietatea Reginei Maria. Astazi, turistii pot vizita muzeul din interiorul castelului, care se intinde pe 4 etaje ale acestuia, incluzand colectii de mobilier, arme si armuri, dar si ceramica si obiecte decorative.

Muzeul National Bran

Muzeul National Bran este afiliat castelului si completeaza cu succes turul istoric si cultural disponibil in statiunea Bran. Acesta este impartit in doua sectoare: Muzeul Vamii si Muzeul Satului Branean. Muzeul Vamii este reprezentativ pentru traficul medieval din culuarul Rucar-Bran. Muzeul Satului Branean se afla in parcul din apropierea castelului si include gospodarii traditionale rurale si pastorale si numeroase obiecte specifice.


Citeste mai mult: https://identitatea.ro/motive-vacanta-bran/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test