fbpx

Cu siguranță evenimentele și diferitele întâlniri capătă un alt tip de atmosferă atunci când sunt acompaniate de un vin de calitate. Însă care să fie cel mai bun și rafinat vin?
Vinul este o băutură elegantă, care merită a fi apreciată la adevăratul său nivel, iar în funcție de personalitatea ta, îți poți alege vinul care să te reprezinte. Aroma și savoarea unui vin calitativ îți pot readuce momente de plăcere. Iar avantajul este acela că suntem gazda unora dintre cele mai bune vinuri din Europa.

Vinul reprezintă poezia îmbuteliată.

Robert Louis Stevenson

România se află în topul celor mai cunoscute țări de producție, având nenumărate crame cu vinuri veritabile dincolo de hotare. Faimoase în rândul pasionaților de această băutură, cramele se bucură de clienți străini îndrăgostiți de gustul vinului românesc. Am reușit să îndeplinim dorințele multor persoane, găsindu-și tipul preferat în rândul celor românești, iar asta datorită aromei rafinate pe care vinul noatru o poartă. Este cert că România își merită locul în topul Europei, făcând parte din categoria țărilor cu cele mai bogate podgorii. Deținem ca și popor veritabile soiuri de viță-de-vie precum: Cabernet Sauvignon, Shiraz sau Cupaj.

Cramele de renume din țară dau naștere unor vinuri aparte, de un gust fin și stilat ce au impresionat consumatorii tradiționaliști. Apetitul acestora a fost și este menținut la cote înalte datorită senzației pe care anumite vinuri o pot trezi. În capitolul preferințelor se enumeră veritabilul Vinul Cavalerului sau Negru de Drăgășani. De asemenea faimoase în rândul degustătorilor sunt și Serafim- Feteasca Neagră, Cabernet Sauvignon, Tortuga Alb și Alb de Ceptura Vintage.

De menționat este că pe lângă faptul că aceste crame se ocupă de producerea vinului, pot găzdui și clienții dornici să descopere câteva dintre secretele podgoriilor. Și pentru ca această călătorie în lumea impresionantă a producției de vin să fie cu adevărat o experiență, cramele oferă ocazia vizitatorilor de a degusta pentru a-și găsi vinul preferat, care să le satisfacă pe deplin gusturile.

Cramele de renume din țară

Crama Avincis este localizată în zona Olteniei, pe văile întinse ale podgoriilor Drăgășaniului. Avincis este producătoare de excepție în rândul vinurilor românești. Vizitatorii se pot bucura de un pahar de vin, admirând priveliștea încântătoare a Oltului și a dealurilor bogate în viță-de-vie.

Crama Rasova este aflată în Constanța, mai exact pe Dealul Vifor. Crama Rasova este cea mai modernă din România și își întâmpină clienții cu vinuri fine obținute din 50 de hectare de viță-de-vie precum: Muscat Ottonel, Chardonnay, Pinot Gris, Saluvignon Blanc, Tămâioasă Românească sau Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Syrah și Merlot, pentru aceia ce preferă vinul roșu.

Crama Știrbey se află pe domeniile Drăgășani care dețin multe crame valoroase, printre care și aceasta, ce prin secretele de producție menținute din generație în generație, reușește să producă vinuri de un gust excepțional ca: Negru de Drăgășani sau Feteasca Neagră.

Crama Basilescu. Prahova se enumeră printre gazdele podgoriilor, astfel Crama Basilescu respectă tradiția producției de vin rafinat, de calitate, caracterizat prin eleganță, excelență și distincție.

Este cert că România găzduiește cele mai bogate domenii viticole și podgorii, care ne conduc în topurile continentului ca producători de vin calitativ.


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.