fbpx

Vara este anotimpul ideal să explorezi locuri pe care nu le-ai văzut. Fie că îţi place să te bronzezi la soare pe şezlong sau pe nisipul fierbinte, fie eşti un împătimit al drumețiilor montane sau îţi place să vizitezi mănăstiri, muzee sau alte obiective turistice, în anotimpul estival poţi practica toate felurile de turism.

Tu ţi-ai făcut planuri pentru vacanţa din acest sezon? Dacă eşti încă restant la acest capitol şi te afli în pană de idei, noi îţi recomandăm 13 destinații de vară din România pe care să le vizitezi în vacanță. Bucură-te de mare, lacuri cu ape cristaline, trasee spectaculoase care străbat munţii şi numeroase alte obiective turistice. Descoperă România alături de noi!

Vacanța de vară la Laguna Albastră

Laguna Albastră este un loc spectaculos şi unic în România, situat la 30 de kilometri de municipiul Cluj-Napoca, în apropierea localităţii Aghireşu. Lacul Laguna Albastră s-a format în locul în care, în trecut, a funcţionat o mină de caolin şi atrage atenţia prin coloritul extrem de frumos al apei. Considerată o minune a naturii din România, Laguna Albastră atrage sute de turişti care vin să se răcorească în apele de culoarea smaraldului. Recent, Laguna Albastră a fost scoasă la vânzare şi cumpărată de un om de afaceri din judeţul Cluj, urmând să fie amenajată şi repusă în circuitul turistic.

Vacanța de vară pe șoseaua Transrarăul

Cea mai nouă şosea din România situată la mare altitudine străbate Munţii Rarău şi impresionează prin peisajele extrem de frumoase pe care le oferă. Transrarăul are o lungime de 26 de kilometri şi face legătura între DN17 şi DN17B din judeţul Suceava. Şoseaua şerpuieşte la o altitudine de peste 1.400 de metri şi are o lungime de 26 de kilometri. Dacă vrei să te aventurezi pe acest drum de poveste în vacanța de vară, vei avea parte de privelişti minunate, însă trebuie să ai foarte mare grijă deoarece şoseaua este îngustă, iar pe unele porţiuni nu au loc două autoturisme. Noi îţi recomandăm să parcurgi doar distanţa dintre Pojorata şi intersecția Cabana Rarău.

Vacanța de vară la Peştera Gheţarul de la Scărişoara

Dacă temperaturile ridicate din această perioadă te fac să îţi doreşti să te afli într-un loc cu răcoare, pregăteşte-ţi rucsacul, bocancii şi porneşte în drumeţie în zona staţiunii Arieşeni, unde vei avea prilejul să te răcoreşti în Peştera Gheţarul Scărişoara. Grota se află la o altitudine de peste 1.100 de metri şi adăposteşte cel mai mare gheţar subteran din lume. La Gheţarul Scărişoara ajungi pornind din localitatea Garda de Sus, iar şoseaua te va duce până în apropiere de gura peşterii. Un bilet de intrare costă 7 lei, iar ultima intrare se face la ora 18. În Peştera Gheţarul Scărişoara vei avea parte de gheaţă şi răcoare în miezul verii.


Citeste mai mult: https://identitatea.ro/vacanta-vara-atractii-turistice-romania/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test