fbpx

Frumusețile naturale din România se descoperă cel mai bine primăvara. Atunci, temperaturile încă nu sunt prea ridicate, iar întreaga natură capătă culori proaspete. De la rezervații naturale, la biserici vechi, parcuri sau monumente istorice, noi îți propunem 15 destinații incredibile din România perfecte pentru vacanța de primăvară.

Vacanța de primăvară la Cheile Băniței

Deși mai puțin cunoscute printre turiști, Cheile Băniței, pe Valea Jiului, se mândresc cu peisaje extraordinare. Relieful neobișnuit al zonei s-a format după prăbușirea tavanului unei peșteri, iar acum canionul format de pârâul cu același nume poate fi parcurs doar prin apă, ce ajunge, în mare parte, până la glezne. De asemenea, temerarii pot încerca să escaladeze pereții erodați. Cheile Băniței se află pe DN 66, la mai puțin de 10 kilometri de Petroșani. Pe dealul aflat în apropiere poți vizita cetatea dacică cu același nume, dar și Peștera Bolii, singura din România care este traversată pe întreaga sa lungime de un râu.

Vacanța de primăvară la Iași

Nu există o modalitate mai frumoasă de a întâmpina primăvara decât într-o grădină botanică, iar cea de la Iași este alegerea perfectă în acest sezon. Cu aproape 100 de hectare, acest parc superb se mândrește cu o colecție variată de plante, de la cele endemice din România și până la specii tropicale și subtropicale. Primăvara, grădina este un adevărat loc de pelerinaj pentru iubitorii de flori. Atunci zecile de soiuri de azalee înfloresc oferind vizitatorilor un adevărat festival de culoare. Nu rata nici Rozariumul, ce găzduiește peste 600 de soiuri de trandafiri. După ce te saturi de spectacolul de culoare, vizitează și restul obiectivelor turistice din Iași și începe-ți periplul cu Palatul Culturii.

 

Vacanța de primăvară la Vulcanii Noroioși

Nimic nu se compară cu o plimbare prin… noroi, într-o zi frumoasă de primăvară.

Cu siguranță unul dintre cele mai neobișnuite peisaje din Europa, Vulcanii Noroioși, lângă Buzău, vor surprinde chiar și cel mai pretențios turist. Zona de-a dreptul selenară atrage o mulțime de vizitatori pentru un singur lucru – micuții vulcani din care se revarsă noroi cenușiu. Aceste cratere au apărut datorită gazelor naturale, formate la mii de metri adâncime, care la contactul cu pânza freatică creează acești mici vulcani.


Citeste mai mult: https://identitatea.ro/vacanta-de-primavara-15-locuri-din-romania-pentru-un-concediu-minunat/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test