fbpx

Brașovul atrage atât de mulți turiști pentru că este unul din cele mai bine păstrate orașe, cetățile și zidurile medievale fiind încă accesibile si ascunzând o poveste plină de istorie și cultură. Are o poziție ideală, înconjurat de munți, așa încât este o destinație potrivită și pentru cei care vor să se piardă pe străduțele cu aer medieval, dar și pentru cei care iși doresc puțină aventură, la aer curat.

În ciuda faptului că este cunoscut drept orașul de la poalele muntelui Tâmpa, cu arhitectura și influențele săsești sau drept orașul gazdă al legendei lui Dracula, este totodata și genul de oraș care se poate reduce la plăcerea plimbărilor simple pe stradă, localuri primitoare, covrigi brașoveni adevărați, cultura si natura împrietenindu-se, aici, în inima țării.
Așa că iată câteva ponturi care te vor ajuta să eficientizezi timpul petrecut în Brașov, așa încat să fii sigur că guști câte puțin din toate.

Centrul vechi

Centrul orașului Brașov nu este unul mare, dar cu siguranță este de neratat. Oferă diversitate, de la clădirea Modarom, pe care se pot vedea gloanțele de la revoluția din ’89 și cotinuând pe strada Republicii până spre Poarta Schei, este plin de clădiri care merită să arunci o privire. Aici se găsesc și cele mai importante monumente istorice, Piața Sfatului, cele mai drăguțe cafenele, restaurante, terase sau magazine pentru cazul in care pe lista ai trecut și shopping-ul.

Sursa: https://www.momondo.ro/descopera/articol/locuri-vizitat-brasov


Like it? Share with your friends!

Forza România
test