fbpx

In Padina puteti ajunge pentru un traseu de o zi din Bucuresti sau puteti sa va petreceti aici mai multe zile. Oricum ar fi, cu aceasta destinatie o sa mergeti la sigur. Veti gasi in zona Padinei peisaje spectaculoase si trasee usoare, cazare la cort sau la hoteluri si pensiuni, mancare pentru toate buzunarele.

Cu aceasta ocazie noi am facut un traseu de o zi pe la Cascada Doamnei, la zona Gura de Rai si la Cascada Obarsia Ialomitei, iar la intoarcerea spre Bucuresti ne-am oprit ca sa admiram sculpturile in lemn din Parcul Central al orasului Pucioasa.

Daca ati mai vazut vreunul dintre aceste obiective si/sau aveti mai mult timp la dispozitie, atunci mai puteti vizita in zona si Cheile Zanoagei, 7 Izvoare, Cheile Tataru Mare, TURBARIA LAPTICI, LACUL BOLBOCI, Canionul Horoabei, Pestera Ialomitei si sa faceti trasee pana la Sfinx, Babele, Saua Strunga, s.a.m.d.

Padina este un cuvant de origine slava, insemnand platou, un loc plat situat pe culmea unui deal sau a unei inaltimi, iar ca sa ajungi aici din Bucuresti iti ia cam 2-3 ore. De aceasta data am lasat masina in spatele telecabinei si am continuat pe jos urmand marcajul triunghi rosu si dunga albastra, pana cand acestea s-au separat si am continuat pe triunghi rosu spre Cascada Doamnei. Pana aici am facut maxim 30 de minute in mers lejer. Traseul trece peste un pod de lemn, ce traverseaza raul Ialomita si ocoleste o padurice.

Am urcat apoi pe cursul apei si pana la cascada principala am mai gasit cateva cascade mici, dar foarte frumoase. Cum ajungi in vale, linistea muntilor este tulburata de clipocitul apei, iar de mai sus, zgomotul cascadei ne-a atras la ea cu curiozitate. Cascada Doamnei nu este foarte inalta sau spectaculoasa, fiind ascunsa la baza Varfului Batrana (2.179 m) de un versant plin de ienuperi.


Citeste mai mult: https://identitatea.ro/padina-cascada-doamnei-si-cascada-obarsia-ialomitei/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test