fbpx

Stațiunea balneo-climaterică Călimănești-Căciulata este situată în județul Vâlcea, în localitatea Călimănești, pe Valea Oltului. Faima stațiunii în țara noastră a fost întrecută numai de cea pe care a câștigat-o în Europa, în anii 1860, când apa din izvoarele de aici era îmbuteliată și trimisă în Franța și când a devenit stațiunea preferată a lui Napoleon al III-lea. Astăzi, stațiunea se remarcă prin locația excelentă pentru vacanțe relaxante, dar și pentru tratamente de diferite feluri.

Orasul Calimanesti a devenit un centru religios, cultural si turistic datorita Manastirii Cozia. Insa apele termale de aici si efecte lor benefice au fost recunoscute inca din vremea dacilor. In data de 20 mai 1388 este atestata documentar localitatea Calimanesti, formata in regiunea din jurul Manastirii Cozia. De la catun, Calimanestiul s-a dezvoltat rapid, ajungand astazi sa fie una dintre cele mai cunoscute statiuni balneo-climaterice din tara noastra.

Statiunea este inconjurata si de farmecul istoric al unei legende. Aceasta spune ca un cioban s-a spovedit la manastirea Cozia si a marturisit ca s-a vindecat pe sine si pe turma sa dupa ce s-a scaldat in apa unui rau. Calugarii manastirii au descoperit locul din spovedania omului si au deschis un spital in jurul manastirii, pentru cei care doreau sa se trateze cu apa raului.

Tratamente la Calimanesti-Caciulata

Apele din statiunea Calimanesti-Caciulata si climatul propice incurajeaza curele si tratamentele naturale. Izvoarele descoperite aici dau ape minerale sulfuroase, clorate si bogate in sodiu, calciu si magneziu. Acestea sunt asadar ape hipotonice, perfecte pentru revigorarea, reabilitarea si tratarea corpului.

Sursa: https://identitatea.ro/statiunea-calimanesti-caciulata/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test