fbpx

Pentru că vara s-a instalat ar trebui să alegem și planul de vacanță. Sunt foarte multe locuri în România ce merită văzute, locații care mai de care mai interesante și atractive. Astfel, propunem mai multe tururi ale țării, care să cuprindă locuri din toate colțurile României. Tot ce trebuie făcut este să ne echipăm și să pornim la drum.

Părerile și plăcerile sunt împărțite, însă, din fericire în țară există o diversitate de obiective turistice care pot îndeplini dorințele oricărui călător. Astfel, indiferent de ceea ce este plăcut unei persoane, cu siguranță există locuri perfecte pentru ceea ce își dorește. Câteva zile de-a lungul României ne vor oferi o stare de bine, liniște și stresul va fi alungat.

Pentru cei ce iubesc aventurile și drumețiile în natură, cea mai bună alegere este un traseu de-a lungul lanțului muntos al țării. Munții Făgăraș ascund peisaje absolut impresionante. Natura domină văile, stâncile și dealurile, totul fiind un paradis natural și admirabil. Astfel, cei ce sunt atrași de imagini montane, de aerul rece și de drumețiile prin natură, un tur prin perechile de munți din țară este alegerea perfectă.

Există și acei oameni îndrăgostiți de apă și de mediile umede. Din acest motiv un tur pentru ei este de-a lungul Dunării. Pornind din Deltă, se poate ajunge în Orșova, unde Dunărea este atracția principală a locului. Plimbări cu barca, cu vaporașul și drumeții pe stâncile Cazanelor Mari și Mici, de astfel de activități se pot bucura turiștii și cei ce își doresc un tur al țării acompaniați de prezența continuă a apei. Și în astfel de zone imaginile sunt splendide.

Pentru cei ce își doresc să găsească liniște și pace, un tur prin mănăstirile din țară este cel ce le poate oferi câteva zile de relaxare. Liniștea ce dăinuie în astfel de locuri este una de nedescris. Toate problemele dispar și gândurile stresante sunt înlăturate. Cele mai frumoase mănăstiri din țară precum: Cozia, Bârsana, Curtea de Argeș, Voroneț, Arnota, Hurezi…toate sunt localizate în locații de vis, unde împrejurimile sunt absolut fascinante.

Orașele mari așteaptă acei turiști dornici de un drum continuu și fără de sfârșit, acei călători care își doresc să se miște fără oprire. Un tur de-a lungul celor mai frumoase orașe din țară necesită multă energie și ambiție. Astfel, un tur bine definit poate cuprinde orașe precum: Sibiu, Brașov, Iași, Alba Iulia, Cluj, Timișoara, Oradea, Târgu Mureș. Prin acest exemplu de tur, călătorii de pot bucura de arhitectura orașelor, care diferă de la unul la altul, însă, mereu fiind la fel de deosebită.

Un tur culinar este alegerea perfectă pentru cei îndrăgostiți de mâncare. Astfel, cele mai bune preparate tradiționale românești pot fi gustate printr-un tur de-a lungul regiunilor autentice ale României. Nimic nu se compară cu ciorba rădăuțeană din Moldova, zacusca din Oltenia, fasolea din Muntenia și platourile țărănești din Ardeal.

Pentru cei ce viața la sat este un lucru atractiv, ei bine…se pot bucura de un tur fascinant prin satele etnografice din Transilvania. De asemenea, și muzeele tradiționale sunt o alegere bună pentru un tur. Ca de exemplu: Muzeul Satului din București, Astra din Sibiu și Bănățean din Transilvania. Toate oferă o imagine amplă a ceea ce a însemnat viața țăranului român și oferă o lecție de istorie și cultură asupra tradiționalismului din România.

Mai există și acel tur realizat într-un singur județ sau în zone apropiate între ele. De exemplu un astfel de tur poate fi realizat astfel: pornind din stațiunea Călimănești, mergând spre Barajul Vidraru și în cele din urmă ajungând pe Transalpina. Un astfel de traseu este perfect pentru motocicliști, deoarece drumul este unul potrivit pentru iubitorii de două roți.

Indiferent de dorințele noastre, există locuri care să ni le satisfacă. Fie că ne dorim locații liniștite sau aglomerate, de munte sau de mare, cu siguranță vom găsi un tur potrivit cerințelor pe care le avem.


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.