fbpx

Cine spunea că România nu este cunoscută decât de oamenii ei și câteva țări vecine? Ei bine, cei ce au afirmat asta, s-au înșelat amarnic. Pentru că pe lângă frumusețea ei naturală, care se rezumă la munți, ape și orașe, România a ajuns și în Cartea Recordurilor cu o serie largă de evenimente, oameni și activități, care i-au adus faimă și unicitate. Ești curios să afli, care sunt recordurile pe care aceasta le-a atins?

  1. Cel mai mare gulaș a fost pregătit de opt bucătari în anul 2007 și a cântărit 7,3 tone.
  2. În anul 2008 a fost realizat cel mai lung cârnat de tip cabanos, aceasta având o lungime de 392 de metri.
  3. Sibienii au jucat cel mai lung meci de baschet, acesta durând 80 de ore, marcându-se 10.043 de puncte.
  4. Cea mai lungă cunună de ceapă împletită a fost făcută în România și a măsurat 4.518 metri. 400 de săteni au lucrat la ea timp de cinci zile.
  5. Cel mai mare Grafitti din lume a fost realizat de 570 de persoane, în anul 2007 și aceasta măsoară 550 de metri. La eveniment au participat și vedete naționale.
  6. Cea mai mare halbă de bere a fost făcută la Timișoara, având o capacitate impresionantă de 11.000 litri și o greutate de 2,5 tone. Recordul era stabilit în anul 2007.
  7. Cea mai mare pictură din lume a fost realizată în anul 2008 de către 800 de elevi de la liceul Nicolae Tonitza din capitală. Aceasta măsura 3,6 km de pânză.
  8. Cei mai mulți oameni, care au dansat în același timp pe aceeași melodie. Acest record a fost stabilit în anul 2007 de către 2600 de persoane din Târgoviște, care au dansat simultan timp de șase minute pe piesa ,,Follow The Lider”.
  9. Cea mai de succes antrenor din lume a fost reprezentat de românul Octavian Belu. Acesta are 16 medalii olimpice de aur.
  10. Cea mai de succes antrenoare din lume este Mariana Bitang, recordul fiind stabilit în 2007.

5 români din Cartea Recordurilor

Nadia Comăneci– Cu cele mai multe note de 10 obținute în cadrul Jocurilor Olimpice, dintr-o singură ediție, Nadia Comăneci și-a câștigat locul în Cartea Recordurilor. Aceasta a reușit performanța unică de a obține 7 note de 10 în anul 1976, la Montreal. Până atunci nimeni nu reușise un asemenea câștig.

Mihaela Melinte– Femeia care a reușit să obțină un record mondial cu cea mai lungă aruncare a ciocanului.

Iolanda Balaș– Campioana ce a rămas neînvinsă pentru zece ani la săritura în înălțime. A obținut astfel, 142 de victorii consecutive.

Ghiță Mureșan– A fost declarat cel mai înalt jucător din cadrul NBA.

Constantina Diță– Cea mai bătrână campioană olimpică de maraton din toate timpurile. A câștigat proba de maraton la vârsta de 38 de ani, iar antrenorul său avea doar 32 de ani, și el câstigând recordul de cel mai tânăr antrenor.

Acestea sunt o parte din recordurile pe care România a reușit să le câștige, reușind astfel, să se afirme în întreaga lume cu propriile reușite.


Like it? Share with your friends!

Raluca Ioana
Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.