Cine spunea că România nu este cunoscută decât de oamenii ei și câteva țări vecine? Ei bine, cei ce au afirmat asta, s-au înșelat amarnic. Pentru că pe lângă frumusețea ei naturală, care se rezumă la munți, ape și orașe, România a ajuns și în Cartea Recordurilor cu o serie largă de evenimente, oameni și activități, care i-au adus faimă și unicitate. Ești curios să afli, care sunt recordurile pe care aceasta le-a atins?
- Cel mai mare gulaș a fost pregătit de opt bucătari în anul 2007 și a cântărit 7,3 tone.
- În anul 2008 a fost realizat cel mai lung cârnat de tip cabanos, aceasta având o lungime de 392 de metri.
- Sibienii au jucat cel mai lung meci de baschet, acesta durând 80 de ore, marcându-se 10.043 de puncte.
- Cea mai lungă cunună de ceapă împletită a fost făcută în România și a măsurat 4.518 metri. 400 de săteni au lucrat la ea timp de cinci zile.
- Cel mai mare Grafitti din lume a fost realizat de 570 de persoane, în anul 2007 și aceasta măsoară 550 de metri. La eveniment au participat și vedete naționale.
- Cea mai mare halbă de bere a fost făcută la Timișoara, având o capacitate impresionantă de 11.000 litri și o greutate de 2,5 tone. Recordul era stabilit în anul 2007.
- Cea mai mare pictură din lume a fost realizată în anul 2008 de către 800 de elevi de la liceul Nicolae Tonitza din capitală. Aceasta măsura 3,6 km de pânză.
- Cei mai mulți oameni, care au dansat în același timp pe aceeași melodie. Acest record a fost stabilit în anul 2007 de către 2600 de persoane din Târgoviște, care au dansat simultan timp de șase minute pe piesa ,,Follow The Lider”.
- Cea mai de succes antrenor din lume a fost reprezentat de românul Octavian Belu. Acesta are 16 medalii olimpice de aur.
- Cea mai de succes antrenoare din lume este Mariana Bitang, recordul fiind stabilit în 2007.
5 români din Cartea Recordurilor
Nadia Comăneci– Cu cele mai multe note de 10 obținute în cadrul Jocurilor Olimpice, dintr-o singură ediție, Nadia Comăneci și-a câștigat locul în Cartea Recordurilor. Aceasta a reușit performanța unică de a obține 7 note de 10 în anul 1976, la Montreal. Până atunci nimeni nu reușise un asemenea câștig.
Mihaela Melinte– Femeia care a reușit să obțină un record mondial cu cea mai lungă aruncare a ciocanului.
Iolanda Balaș– Campioana ce a rămas neînvinsă pentru zece ani la săritura în înălțime. A obținut astfel, 142 de victorii consecutive.
Ghiță Mureșan– A fost declarat cel mai înalt jucător din cadrul NBA.
Constantina Diță– Cea mai bătrână campioană olimpică de maraton din toate timpurile. A câștigat proba de maraton la vârsta de 38 de ani, iar antrenorul său avea doar 32 de ani, și el câstigând recordul de cel mai tânăr antrenor.
Acestea sunt o parte din recordurile pe care România a reușit să le câștige, reușind astfel, să se afirme în întreaga lume cu propriile reușite.