fbpx

A părăsit România în urmă cu un deceniu și jumătate. Acum, Mădălina Seghete cucerește SUA cu proiecte IT de zeci de milioane de dolari.

La începutul acestui an, numele unei românce aducea vești interesante de peste hotare. Compania fondată de Mădălina Seghete, alături de alți trei colegi, Branch Metrics, obținea o finanțare de 15 milioane de dolari.

Tânăra de 32 de ani a pornit în căutarea unei lumi în care să își poată pune ideile în aplicare, în urmă cu aproape 15 ani, în 2001, când, după terminarea liceului a obținut o bursă la Cornell University, în Statele Unite, unde este licențiată în inginerie electronică.

„De mică, mama m-a îndemnat să citesc cât mai mult și să călătoresc. Tot ea a aflat, dintr-un articol, despre posibilitatea de a obține burse de studiu la universități din străinătate, pentru care aveau nevoie de rezultate bune la olimpiade. Am aplicat la câteva școli, iar Cornell University mi-a acordat o bursă completă.”

povestește Mădălina Seghete.

Așa a început aventura ei în Statele Unite. După absolvirea facultății a obținut un master în „Management Science, Engineering and Design” (Managementul Științelor, Ingineriei și Designului), în cadrul Stanford University, acolo unde a absolvit și un MBA, câțiva ani mai târziu. A lucrat, înainte de a deveni antreprenor în IT, pentru companii precum Siemens și Deloitte, dar a prins gustul creșterii unor companii de la nivel de start-up când s-a angajat, la începutul anului 2011, la Yola, un start-up sud african, cu sucursala în San Francisco – companie care furnizează soluții software pentru a sprijini companiile să crească în mediul online.

A urmat apoi lansarea primului proiect pe cont propriu, Kindred Prints – aplicație care te ajută să selectezi cele mai importante fotografii pe care le-ai făcut cu telefonul și le pune într-un album foto, pe care compania îl printează și îl trimite celor dragi, oriunde în lume. Aplicația funcționează sub forma unui abonament, care costă 5 dolari pe lună.


Citeste mai mult: https://identitatea.ro/romanca-din-silicon-valley/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test