fbpx

Minunile naturale ale Bucovinei reprezintă unele dintre cele mai importante atracții turistice din această regiune splendidă a României. Atunci când spui Bucovina sunt multe cuvinte frumoase care-ți răsar în minte, dar poate cele mai importante dintre acestea sunt ”peisaje fantastice”.

Putem completa atracțiile turistice din Bucovina cu tradiții demult uitate, evenimente interesante, activități sportive foarte captivante și multe altele, dar în acest articol vorbim doar despre o anumită frumusețe naturală care stârnește admirația vizitatorilor: Rezervația Naturală Codrul Secular Slătioara.

Ce este Rezervația Naturală Codrul Secular Slătioara?

Pe scurt, această rezervație reprezintă o arie protejată aflată pe versantul sud-estic al masivului Rarău, în județul Suceava, pe teritoriul comunei Stulpicani și a satului Slătioara.

Această zonă a dobândit statutul de Rezervație Naturală încă din 1941, bucurându-se astfel de mai bine de 75 de ani de recunoaștere națională pentru comorile naturale pe care le adăpostește.

Rezervația Naturală Codrul Secular Slătioara este una dintre cele două păduri de rășinoase din Europa, cealaltă fiind găsită în Germania.

Unde se află și cum ajungi la ea?

După cum am menționat mai sus, indiferent de locul din care te pornești, este important să-ți setezi ca destinație satul Slătioara, în Valea Slătioara, comuna Stulpicani, județul Suceava.

În ultimii 10-15 kilometri drumul nu mai este la fel de bun ca pe șoseaua națională, dar poate fi străbătut și cu mașini mici fără mari probleme.

Intrarea în rezervație se face prin capătul de sus al satului, unde se află și cantonul silvic. Tot ce trebuie să faci este să urmărești traseul marcat cu cruce albastră, care se întinde tocmai până pe vârful Rarău și Cabana Rarău.

De ce merită să vizitezi Rezervația Codrul Secular Slătioara?

Pe scurt, pentru că este impresionantă.

Dacă te pasionează natura și îți dorești să descoperi frumuseți naturale care te lasă fără cuvinte, cu siguranță această rezervație va face o impresie puternică asupra ta.


Citeste mai mult: https://identitatea.ro/rezervatia-naturala-codrul-secular-slatioara/


Like it? Share with your friends!

Forza România
test